Meniu

Căutați bilete de avion din Ilheus

Ilheus

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC -3
  Valută: Real brazilian (BRL)

 • Un zbor scurt

  O informație prețioasă pentru cei preocupați de faptul că Ilhéus deservește numai zboruri domestice este aceea că cel mai apropiat aeroport internațional, Salvador, se află la doar 50 de minute depărtare de oraș. 

 • Trei culori cu istorie

  Culorile steagului din Ilhéus – roșu, galben și verde – sunt cele care se regăsesc și în steagul Portugaliei, țară ai cărei cetățeni au colonizat orașul în secolul 16.

   

 • Princesinha do Sul - Terra do Chocolate

  Orașul este supranumit de către cetățenii săi Prințesa Sudului sau Tărâmul Ciocolatei. Ilhéus a fost primul oraș producător de boabe de cacao și rămâne până în prezent un exportator important.

Ilhéus – plaje superbe, cacao și literatură

Situat în nord-estul Braziliei, cu deschidere la Oceanul Atlantic, Ilhéus este unul dintre cele mai importante centre turistice din regiune, dar și un exportator notabil de boabe de cacao. Economia orașului se bazează aproape exclusiv pe turism datorită plajelor impresionante, bijuteriilor arhitectonice și moștenirii culturale lăsate de portughezi. Plajele Do Norte, São Miguel sau Dos Milionário duc cu gândul la un paradis luxuriant: palmieri, ape liniștite și nisip fin.

Aeroportul stabilește conexiunile cu marile orașe ale Braziliei și se află la 3 km distanță de centru. Un alt mijloc de transport este feribotul, Ilhéus deținând unul dintre cele mai importante porturi din Bahia – Porto de Malhado. 

Pentru o vacanță memorabilă, vizitați o fermă de cacao. Acolo veți afla totul despre creșterea acestei plante și transformarea ei în delicioasa ciocolată. Plimbați-vă apoi pe promenada Calçadão Jorge Amado pentru o sesiune de cumpărături sau străbateți cea mai lungă stradă din oraș, Avenida Soares Lopes, aflată în apropierea catedralei Sao Sebastiao. Iubitorii de literatură se pot delecta în vacanță cu o vizită la casa memorială a lui Jorge Amado, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori brazilieni.

Restaurantele Bataclan (Avenida Dois de Julho 77) sau Cabana da Empada (Rodovia Ilhéus-Itacare) se află în topul recomandărilor pentru o cină bogată în preparate locale. Vă tentează o înghețată delicioasă? Sorveteria Ponto Chic din piața Dom Eduardo este locul ideal! 

Aeroporturi în Ilheus

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Ilheus