Meniu

Căutați bilete de avion din Izmir

Izmir

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Orașul părintelui poeziei

  Conform legendelor locale, Izmir (în acele vremuri, Smyrna) a fost orașul unde s-a născut Homer. Primul poet cunoscut sub un nume, unul dintre cei mai faimoși ai tuturor timpurilor, autorul “Iliadei” și “Odiseei”.

 • Una dintre bisericile Apocalipsei

  Smyrna a fost pomenită a doua de către Sfântul Ioan în Cartea Bibliei, Apocalipsa, în partea dedicată celor șapte biserici ale Asiei. A fost singurul oraș împotriva căruia apostolul nu a ridicat nicio acuzație.

 • Un lift ieșit din comun

  Liftul se află în vechiul Cartier Evreiesc, cu peste 80 de ani vechime și cu o înălțime de 50 de metri. Ascensorul unește două străzi, fiind amplasat pe o rocă situată între ele.

   

De ce merită să vizitați Izmir?

Izmir se remarcă față de alte orașe turcești prin deschiderea către țările occidentale și promovarea valorilor și obiceiurilor acestora. Moda străzii este mai puțin convențională, cetățenii sunt mai puțin conservatori și chiar și arhitectura poartă amprente europene. În vizită prin Turcia, în Izmir vom face cunoștință, însă, și cu chipul și magia orientului. Dacă vă decideți să mergeți într-un city break prin Izmir, vă recomandăm să vizitați agora, piața orașului, cu origini în antichitate, care obișnuia să fie centrul vieții politice a regiunii. 
O altă atracție o constituie simbolul Izmirului – un ceas-turn faimos ce poartă numele Saat Kulesi, de la începutul secolului 20. Unii spun că ceasul turnului nu s-a oprit din măsurat timpul niciodată, alții că s-ar fi întâmplat o singură dată, în timpul cutremurului din 1974. Cu toate astea, el continuă să adune localnicii și turiștii seri la rând, reușind să încânte de fiecare dată. Diminețile vi le puteți petrece plimbându-vă cu barca prin port și lăsându-vă fascinați de minunile arhitecturale ale metropolei care stă să se trezească.
Orașul îi bucură pe cei cărora le lipsesc locurile verzi, în inima lui adăpostind un imens parc cu floră orientală uluitoare. Primăvara este absolut minunată în Izmir (cea mai bună perioadă, deci, pentru un city break!), temperatura nefiind ridicată.

Aeroporturi în Izmir

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Izmir