Meniu

Zboruri Ryanair din Londra spre Clermont-Ferrand

Arată filtrele

Clermont-Ferrand

 • Informații generale

  Limba oficială Franceză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Relaxare în grădină

  Unul dintre locurile în care localnicii preferă să se odihnească este Jardin Lecoq, un parc pitoresc. Dacă alegeți să organizați un picnic aici, nu fiți surprinși de lebedele care vor veni să vă fure mâncarea!

 • Festivalul de film

  În fiecare februarie, Clermont-Ferrand este gazda Festivalului de Film Scurt, care atrage peste 150.000 de turiști. Spectacolele sunt gratuite pentru toată lumea.

 • Muzeul Michelin

  În oraș veți găsi o fabrică a celebrului producător de anvelope, Michelin. Districtul industrial în care se află a fost renovat, iar acum este deschis publicului.

De ce merită să vizitați Clermont-Ferrand

Clermont este unul dintre cele mai vechi orașe franceze, martor al unor evenimente importante din istoria omenirii. Acesta este locul în care s-a decis organizarea primei cruciade, în 1095, care avea drept scop eliberarea Ierusalimului de sub dominație musulmană. În 1630, Clermont a fost unificat cu un oraș din apropiere, Montferrand.

Unul dintre cele mai impresionante monumente din oraș, vizibil din aproape orice colț, este Catedrala Adormirii Maicii Domnului. Aceasta este o catedrală gotică, construită integral din roci vulcanice negre. Este singura de acest timp din Franța, iar și mai impresionantă este înălțimea turnurilor negre ale acesteia, de peste 96 de metri.

La 15 kilometri distanță de oraș veți găsi un parc tematic dedicat vulcanilor. Vulcanica se întinde în zona unui lanț vulcanic inactiv, și fiecare pas făcut este o lecție de geologie. Veți înțelege mai bine aici care sunt efectele unei erupții, dar și pe cele ale unui cutremur. Ultima erupție a avut loc aici acum 8.000 de ani, însă oamenii de știință nu exclud reluarea activității vulcanice în regiune. 

De asemenea, Clermont-Ferrand este destinația de vacanță ideală pentru iubitorii de teatru și festivaluri. În mai are loc aici Europavox, pe parcursul căruia susțin spectacole cei mai buni muzicieni din Europa. De asemenea, în iulie și noiembrie, orașul este dedicat evenimentelor hip-hop, rap și de artă stradală, în timp ce în octombrie se organizează Jazz en tête.

Aeroporturi

Londra Clermont-Ferrand

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Londra - Clermont-Ferrand