Meniu

Zboruri Ryanair din Londra spre Grenoble

Arată filtrele

Grenoble

 • Informații generale

  Limba oficială Franceză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • O fortăreață impresionantă

  Aici se află Fortăreața Bastille, ridicată în secolul 16. Scopul ei principal era acela de apărare, iar astăzi este un obiectiv turistic foarte popular. De aici puteți admira întregul oraș, dar și piscurile Alpilor, inclusiv Vârful Mont Blanc.

 • Pentru iubitorii de artă

  Tot în orașul francez, pe 5 Place de Lavalette, se află Muzeul de Artă Grenoble, unde sunt expuse lucrări ale celor mai importanți artiști francezi și nu numai: printre ei se numără Rubens, Picasso sau Chagall.

 • Cu trenul...tot mai sus

  Trenurile pe cablu, așa cum sunt cunoscute telecabinele franceze care duc către culmile Bastille, sunt construite sub forma unor cabine sferice din sticlă și oțel și asigură transport non-stop către munții pitorești. 

Grenoble – mai mult decât o stațiune de iarnă

Centru universitar și educațional, Grenoble este un oraș de munte din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, foarte popular ca destinație de vacanță. Practicarea sporturilor de iarnă precum ski sau snowboard este extrem de agreabilă pe pârtiile cunoscute de sutele de mii de turiști. Întinderile albe de peste 600 km precum Val Thorens fascinează de-a dreptul turiștii sosiți alături de familii sau cu prietenii în vacanță. 

Grenoble este regiunea căreia trebuie să îi acordați cel puțin câteva zile pentru a-i cunoaște frumusețea veritabilă. Arhitectura impresionantă și bulevardele vaste, perfecte pentru promenade în timpul cărora puteți savura castane coapte oferite de vânzători ambulanți fac furori printre cei ce se încumetă să viziteze așezarea franceză. Bucătăria restaurantelor din Grenoble este și ea una aparte. Preparatele tradiționale îmbietoare se regăsesc în localuri precum La Petite Idee sau Le Cote, iar dacă sunteți mai degrabă adepții meniurilor internaționale, grecești, de pildă, vă poftim la Tchoutchoura (16 rue Gabriel Peri). 

Nu vom uita să vă mai facem cunoscut un aspect, dacă tot ne aflăm în Franța. Este de menționat faptul că Grenoble se mândrește cu o sumedenie de evenimente culturale desfășurate anual. Dintre ele, vă amintim Festivalul de Film Court en Plein Air dedicat scurtmetrajelor, cel mai vechi de profil din țară, care are loc în luna iulie. Pentru cunoscători, vă spunem că tot aici se desfășoară evenimentul Vues d’en face, un festival exclusiv al filmelor LGBT.

Aeroporturi

Londra Grenoble

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Londra - Grenoble