Meniu

Zboruri easyJet din Londra spre Inverness

Arată filtrele

Inverness

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Un pic de artă

  Chiar lângă castel veți găsi Inverness Museum and Art Gallery, unde puteți admira obiecte aparținând civilizațiilor care au trăit în zonă de-a lungul vremii, cât și obiecte lucrate manual.

 • Un pahar de whiskey

  Scoția este faimoasă pentru tăria produsă aici. Locul în care vă invităm să degustați cele mai bune sortimente de lichior este The Malt Room, pe 34 Church Street, al cărei interior vă va face să vă simțiți ca într-o distilerie.

 • Înfometați?

  Cele mai bune preparate din regiune, gătite exclusiv cu ingrediente de proveniență locală, le veți găsi la Mustard Seed, pe 16 Fraser Street. Meniul se schimbă în fiecare zi, în funcție de disponibilitatea produselor.

De ce merită să vizitați Inverness

Inverness este un oraș scoțian situat pe râul Ness, cunoscut pentru faimosul lac Loch Ness. In vremurile antice, însă, Inverness era una dintre fortărețele principale ale picților, băștinașii acestor locuri.

Cel mai potrivit loc în care să vă începeți vacanța în Inverness este castelul de pe deal, o fortăreață din secolul 11. Acesta a fost ordonat de Regele Malcom al Treilea, care întâi ar fi ordonat demolarea castelului deja existent.

Un alt loc cu semnificație pentru aceste locuri este casa de pe Bridge Street, reședință a Reginei Maria I Stuart în 1562. Aceasta voia să ajungă la castel, însă gardianul ei, suporter al opozanților reginei, a împiedicat-o să intre în castel, fiind spânzurat mai târziu. Regina este comemorată în fiecare an, în timpul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

De neratat în timpul vacanței în Inverness este explorarea parcului de pe insulele Ness, din apropierea centrului. Puteți ajunge acolo traversând podurile care leagă malurile. Parcul este o adevărată oază, inclusiv băncile și podurile fiind construite din lemn. Dacă alegeți să vizitați insula între februarie și octombrie, veți putea admira pescari încercând să prindă somon.

Istoria locurilor este cel mai bine expusă la Culloden Battlefield. Astăzi, acolo veți găsi un centru interactiv care afișează desfășurarea bătăliei din 1746, în care 1500 de oameni au murit în decurs de o oră. În urma războiului a fost ridicat Fortul George, cea mai mare fortăreață de artilerie din Marea Britanie.

Aeroporturi

Londra Inverness

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Londra - Inverness