Meniu

Zboruri Wizz Air din Londra spre Kosice

Arată filtrele

Kosice

 • Informații generale

  Limba oficială Slovacă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Fântâni și concerte în copac

  Aproape de Turnul Sf. Urban și Teatrul de Stat se țin spectacole ciudate de 20 de ani. Fântâna aruncă jeturi de apă pe ritm de muzică, iar seara, sunt aprinse și lumini sincronizate. Fântâna are și un copac de metal alături, ornat cu 22 de clopoței! 

 • Tradiții culinare

  Șederea în Košice trebuie să implice mâncarea locală și vinul tokaj (foarte apreciat)! La mâncare, noi vă recomandăm halušky, tăiței din făină de cartofi sau strapačky, tăiței cu șuncă și brânză bryndza.

 • Limba vorbită

  Acum o sută de ani, în Košice se vorbea maghiara. Astăzi, limba slovacă e la putere, dar e în continuare diferită d elimba vorbită în Bratislava. Limba slovacă e împărțită în trei dialecte, cel din Košice fiind mai similar cu poloneza. 

Ce trebuie să știți despre Košice

Al doilea oraș ca mărime din țară, Košice, este în același timp și capitala neoficială a estului Slovaciei. Košice nu este o metropolă măreață, dar reușește să-și cucerească vizitatorii cu farmecul și atmosfera din Centrul Vechi, în mare parte datorate unei istorii lungi și bogate. 
Fondat în sec. 13 și apoi înconjurat de ziduri de apărare, orașul ajunge să prospere, urmând ca până în sec.15 să ajungă lider printre centrele urbane ale Regatului Ungariei. 
Catedrala Sf. Elizabeta – cea mai mare biserică din Slovacia și o capodoperă când vine vorba de stil gotic târziu – a fost construită chiar în acea perioadă. În sec.14, este ridicat un alt monument – Turnul Sf. Urban. Din păcate, zidurile defensive pot fi admirate doar parțial în prezent. Singurele părți care au supraviețuit sunt cele inferioare, însă acestea se află sub pământ și fac parte dintr-un muzeu arheologic.
Teatrul de Stat neo-baroc, construit la finalul sec.19, ținea locul fostei primării. Sinagoga, construită în anii ’20, este cea mai mare din țară și stă drept dovadă a prezenței evreilor în Košice.
Košice s-a dezvoltat ca un oraș maghiar timp de secole, având în vedere că Slovacia nu a fost stat separat până în sec.20. Prin urmare, moștenirea maghiară a orașului este foarte evidentă, mai ales în tradițiile culinare păstrate. 

Aeroporturi

Londra Kosice

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Londra - Kosice