Meniu

Zboruri Wizz Air din Liverpool spre Lublin

Arată filtrele

Lublin

 • Informații generale

  Limba oficială Poloneză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Zlot (PLN)

 • Un carnaval neconvențional

  Vara, în Lublin are loc Carnavalul Sztukmistrzów, festivalul artei circului și teatrului modern. În timpul festivităților, veți admira o mulțime colorată de jongleuri, artiști pe picioroange, actori, clovni și nu numai.

 • Lublin underground

  Sub orașul vechi veți putea găsi coridoare misterioase și pivnițe vechi. Lubelska Trasa Podziemna poate fi vizitată de turiști, unul câte unul, în fiecare zi din timpul verii, iar în afara sezonului cald, doar la sfârșit de săptămână.

 • Master chef de “Cebularz”

  Dacă aveți talent la gătit și vă încântă călătoriile culinare, treceți pe la muzeul regional al acestei specialități locale, unde sub suprevegherea profesioniștilor, veți putea chiar să coaceți o “cebularz” – faimoasa plăcintă cu ceapă din Lublin.

De ce merită să vizitați Lublin?

Lublin este o alegere numai bună pentru un city break – va puteți plimba pe străzile pietruite cu orele admirând fațadele caselor frumos colorate. Fascinați de istorie? Atunci treceți pe sub Brama Grodzka ce făcea parte în trecut din zidurile cetății, apoi treceți prin Plac Zamkowy și înaintați către Castelul Lublin, a cărui construcție a început în secolul 12. Acolo se află Muzeul Lublin, una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, sub formă de donjon, dar și o capelă împodobită cu fresce reprezentând Sfânta Treime. Dacă vreți să admirați Lublin de la înălțime, urcați cele peste 200 de trepte ale turnului Trinitarian de pe Strada Królewska (Royal) – absolut minunat!
Al doilea punct de atracție este Krakowskie Przedmieście, o promenadă cu magazine, restaurante și cafenele. În fiecare an, în august, aici are loc Târgul Jagiellonian, prilej de sărbătoare timp de patru zile încheiate – recomandarea noastră este să-l luați în considerare atunci când vă planificați city break-ul. Imediat în apropiere se află și o piață încărcată cu specii de plante minunate și fântâni multicolore ce luminează nopțile orașului.
Recomandăm și Mandragora (restaurantul cu profil evreiesc), pentru lin în sos, caviar evreiesc, supă de usturoi cu matzo, ficăței căliți în ceapă sau piroști regionale. Încercați și “lubelski forszmak”, o tocană fiartă în aluat, la un local de pe Strada Grodzka 16. La chioșcurile ce vând mâncare stradală o să găsești “cebularz lubelski”, o plăcintă umplută cu ceapă călită.

Aeroporturi

Liverpool Lublin

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Liverpool - Lublin