Meniu

Zboruri Ryanair din Milano spre Cork

Arată filtrele

Cork

 • Informații generale

  Limba oficială Irlandeză, Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • O vizită la castel

  La câțiva kilometri distanță de oraș se află Castelul de piatră Blarney, ridicat în anul 1446. O superstiție locală spune că cei care sărută zidurile castelului vor avea noroc, iar turiștii nu sunt o excepție!

 • Spiritul Titanicului

  Portul Cobh, aparținând Districtului Cork, este punctul de plecare pentru nenumărate vase de croazieră. În trecut, majoritatea transportau imigranți irlandezi în America. Inclusiv ultima oprire a legendarului Titanic a avut loc aici. 

 • Dacă nu Guinness, atunci ce?

  În caz că renumita bere Guinness nu v-a satisfăcut pe deplin, nu-i nimic! În Cork veți avea ocazia să vă lăsați cuceriți de gustul diferit și dulce al unei beri negre îndrăgită de turiști – stout-ul de la Berăria Beamish.  

De ce merită să vizitați Cork?

Cork este orașul situat la gura de vărsare a râului Lee în ocean. Într-unul din dialectele locale, acesta poartă denumirea de „Marea Mlaștină din Munster”, descriind zona geografică ce îl înconjoară. 
Orașul, însă, captivează prin arhitectura și peisagistica aparte. Cele două catedrale, cea romano-catolică Sfânta Maria și Sfânta Ana, și cea creștin-irlandeză Sfântul Finbarr sunt două monumente construite în stil gotic. Promenada Brande Parade, traversată de poduri vechi, centrul istoric și Parcul Bishop Lucey, toate acestea adaugă la frumusețea parcă medievală a orașului. 
În afară de aceste obiective, turiștii recomandă să nu încheiați city break-ul în Cork fără să fi trecut prin cartierul Huguenots din apropierea parcului Bishop Lucey. Acesta găzduiește o mulțime de puburi și cluburi de noapte, fiind centrul distracției irlandeze.
Cu bucătăria tradițională puteți face cunoștință încă de la micul dejun. Felii de bacon prăjit, ouă ochiuri, cârnați, fasole neagră în sos de roșii, și budincă, toate acestea le puteți degusta dacă vreți să trăiți precum localnicii. La prânz puteți încerca faimoșii „Fish and chips”, bucăți de pește rumenit pane, cu chipsuri din cartofi. La cină vă recomandăm tocănița din carne de oaie sau miel, cu cartofi și ceapă, care poate fi asortată cu o faimoasa bere neagră Guiness. Localurile pe care vi le recomandăm sunt Welcome Inn, Barry’s sau The Old Oak.

Aeroporturi

Milano Cork

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Milano - Cork