Meniu

Căutați bilete de avion din Mardin

Mardin

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Orașul de pe deal

  Mardin este situat pe un deal cu o altitudine de 1083 de metri, iar centrul vechi al orașului se află chiar în vârful acestuia. Ca în majoritatea orașelor medievale, locația a fost aleasă pentru a detecta mai ușor inamicii.

 • Fără tren în Mardin

  Datorită altitudinii ridicate și poziționării orașului, proiectul de instalare a liniilor ferate a fost abandonat. Cea mai apropiată gară se află la câțiva kilometri în sud, în satul Istasyon.

 • Program restrâns pentru magazine

  Dacă vă rezervați cazare în orașul vechi, vă sfătuim să fiți atenți la orarele de funcționare ale magazinelor. Majoritatea închid până la ora 22, inclusiv magazinele de tabac și alcool.

De ce merită să vizitați Mardin

Mardin este orașul turcesc ce atrage în fiecare an o mulțime de turiști dornici să admire arhitectura veche. Orașul istoric, construit în timpul dinastiei Artquid, datează din secolul 12, și este situat pe vârful unui deal. De aici, puteți admira panorama orașului nou, situat la poalele dealului.

Vă recomandăm să vă începeți vacanța cu o vizită la muzeul Cumhuriyet Caddesi, găzduit într-o clădire de la sfârșitul secolului 19. Aici puteți admira, printre altele, un vas asirian de secol 7 î.e.n. sau obiecte din epoca bronzului. De asemenea, la muzeul Sakıp Sabancı, puteți învăța mai multe despre istoria și cultura orașului. 

Una dintre cele mai frumoase moschei din oraș, Şehidiye Camii, a fost construită în secolul 14, și poate fi ușor recunoscută datorită minaretului înalt. Până ajungeți la ea, însă, rezervați-vă cel puțin o oră pentru a vă plimba prin împrejurimi și a admira fațadele impresionante ale clădirilor. O altă moschee pe care merită să o vizitați este Zinciriye, singurul loc de unde puteți admira panorama întreagă a orașului.

Pentru că Turcia este recunoscută pentru târgurile pe care le organizează, nu veți vrea să ratați o vizită la bazarul din oraș. De aici puteți cumpăra aproape orice, de la mâncăruri și condimente, materiale textile și haine, până la aparatură de bucătărie, cu condiția să negociați prețurile!

Aeroporturi în Mardin

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Mardin