Meniu

Căutați bilete de avion din Sulaymaniyah

Sulaymaniyah

 • Informații generale

  Limba oficială Arabă, Kurdă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Dinar irakian (IQD)

 • O zi perfectă

  Cum se relaxează locuitorii regiunii Sulaymaniyah? Întinși pe o pătură așternută pe iarba parcurilor din oraș, bucurându-se de soare la o discuție prietenească și deschisă. 

 • Unde vă puteți delecta cu specialitățile regionale?

  Când vine vorba de localuri sau restaurante, vă va fi greu să vă alegeți unul preferat. Bucătăria irakiană este una aparte, iar savoarea preparatelor vă va bucura simțurile, indiferent de restaurantul pe care îl alegeți. 

 • Lacul Dukan

  Un city break în regiune nu se poate sfârși fără o vizită la marele lac. Situat la o distanță de două ore de oraș, acesta încântă prin frumusețea peisajelor și este unul dintre locurile favorite ale localnicilor. 

Sulaymaniyah, mărturia unei istorii zbuciumate

Regiune cu o istorie zbuciumată, despre Sulaymaniyah aflăm că ani de-a rândul guvernele sale au încercat să îi știrbească din importanța strategică. Toată această luptă, dar și istoria timpurilor străvechi ale orașului vă așteaptă la Muzeul Amna Suraka

Ridicat în anul 2000, inițial cu sediul în fosta închisoare a regimului lui Saddam Husain, muzeul deține mărturii ale atrocităților comise împotriva poporului kurd, celule și metode de interogare barbare. Cu siguranță o experiență de neuitat pentru cei tari de inimă, care vor o altfel de vacanță în Orientul Mijlociu.

Datorită acestei identități bine conturate de-a lungul timpului, Sulaymaniyah este locul perfect de unde să vă întoarceți cu suveniruri originale și însemnate. În Marele Bazar de pe Strada Mawlawi veți găsi de la fructe și legume proaspete, capete de animale (împăiate, asemenea unor trofee), haine, bijuterii, cărți sau ustensile de bucătărie și accesorii casnice.

După ce încheiați cu vizita Marelui Bazar, la 200 de metri veți întâlni atracția principală a orașului Sulaymaniyah – Marea Moschee – ale cărei domuri de un turcoaz amețitor se întrezăresc din depărtare. Frumusețea sa este unică, prin însăși simplitatea arhitecturală, contrar tuturor așteptărilor atunci când vorbim despre sanctuare musulmane. Forma sa modernă și domurile impresionante sunt singurele indicii că discutăm despre un templu sacru. 

Aeroporturi în Sulaymaniyah

Orarul zborurilor: Sulaymaniyah