Meniu

Căutați bilete de avion din Ostend

Ostend

 • Informații generale

  Limba oficială Olandeză, Franceză, Germană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • La plimbare prin oraș

  Ostend poate fi cel mai simplu explorat cu mijloace de transport în comun, în special când vreți să vă plimbați dintr-o plajă pe alta. Cea mai convenabilă opțiune este tramvaiul – deopotrivă confortabil, ieftin și cu program ideal pentru turiști.

 • Ciocolata belgiană

  Odată ajunși în Ostend, cu siguranță nu veți rata ocazia să degustați ciocolata belgiană autentică. Magazinele cu cele mai delicioase praline le veți găsi pe străzile Kapellestraat și Christinastraat.

 • Biserica impresionantă

  Un punct de atracție pentru iubitorii de cultură și arhitectură este biserica Saints Peter and Paul, construită în stil neogotic. Aceasta datează de la începutul secolului 20, are o înălțime de 72 de metri și este decorată cu statuete tipice.

De ce merită să vizitați Ostend

Ostend este un oraș situat în partea de nord-vest a Belgiei, pe țărmul Mării nordului. Istoria lui datează din secolul 13, când un pescar din zonă s-a stabilit aici. Totuși, Ostend și-a câștigat faima în secolul 19, când regele și-a ales regiunea ca reședință de vară.

Ostend este un loc ideal pentru un city break, găsindu-se la doar 15 minute depărtare de Bruges și la mai puțin de o oră distanță de Dunkirk.

Orașul este cunoscut în special pentru digurile sale, pentru plajele pline de nisip și bulevardul de-a lungul mării. Aici veți găsi nenumărate restaurante, baruri și hoteluri care atrag mii de turiști, inclusiv membri ai familiei regale. Datorită acestora, Ostend este numită „regina resorturilor belgiene”.

În Ostend vă puteți relaxa la malul Mării Nordului, savurând fructele de mare proaspete servite în barurile de pe plajă, sau doar bucurându-vă de o bere belgiană autentică. Dacă vreți să degustați preparate mai sofisticate, vă recomandăm Bajatzu, pe Kadzandstraat 12, specializată în mâncăruri mediteraneene sau St. Tropez, pe Van Iseghemlaan 56, care vă va delecta cu preparate tradițional marocane. Pentru bucătăria tradițional belgiană, puteți face o rezervare la Lusitania, pe Visserskaai 35 sau la Eclips at Sea, pe Van Iseghemlaan 85.

Aeroporturi în Ostend

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Ostend