Meniu

Căutați bilete de avion din Phoenix (AZ)

Phoenix (AZ)

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC -7
  Valută: Dolar american (USD)

 • Clima subtropicală

  Dacă alegeți vara în Phoenix trebuie să fiți iubitori ai temperaturilor ridicate, pentru că acestea nu coboară sub 38 de grade Celsius, în unele zile atingând ușor chiar și 43 de grade la umbră. Recordul a fost în anul 1990 – 50 de grade Celsius.

 • 33 Phoenix Points of Pride (Cele 33 de dovezi ale mândriei locale)

  Această denumire aparent misterioasă face referire la atracțiile civilizației americane din zonă, precum muzee, structuri ridicate de om, dar și resorturi naturale.

 • Copaci... de piatră

  În piața din fața Capitoliului din Phoenix, pe o pajiste întinsă, cu vegetație diversificată, veți putea observa niște roci... cu forme discrete. Dacă vă veți apropia, însă, de ele, veți descoperi niște... arbori!

De ce merită să vizitați Phoenix?

Orașul ridicat în a doua jumătate a secolului 20 într-o zonă aridă, nu departe de Râul Salt, capitală a Statului Arizona, Phoenix este iubit de turiști atunci când vine vorba de un city-break. Numele său a fost schimbat de câteva ori până când într-un final, un lord american a propus la mijloc de secol 19 numele Phoenix, simbolizând renașterea centrului urban din cenușa civilizațiilor apuse. Vă sfătuim să alegeți luna februarie pentru o vacanță în Phoenix. Atunci se desfășoară Festivalul Indian de Dansuri Hoop, care la prima vedere pare o competiție între dansatori pe ritmuri de tobe și hula-hoop, americanii defilând în costume tradiționale populare. Ceea ce atrage însă atenția este faptul că dansatorii nu rotesc cercurile de hula-hoop pe șolduri, așa cum v-ați aștepta să o facă, ci se încurcă în ele, mici și mari, pentru ca mai târziu să reușească să iasă din fiecare dintre ele pe rând. Fiecare astfel de reprezentație este unică și încântă prin spectaculozitate. De-a lungul timpului, datorită învecinării cu Mexicul, Phoenix a adoptat arta culinară a locurilor. În ultimii ani, însă, datorită turiștilor și rezidenților străini care au decis să se stabilească în zonă aducând cu sine și tradițiile culinare, gusturile localnicilor s-au schimbat și ele. O gamă variată de preparate vă așteaptă în orașul american, un mix de bucătărie chinezească și mexicană, de care vă puteți bucura, spre exemplu la un local denumit Chino Bandido, aflat pe 15414 North 19th Avenue.

Aeroporturi în Phoenix (AZ)

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Phoenix (AZ)