Meniu

Căutați bilete de avion din Marsa Alam

Marsa Alam

 • Informații generale

  Limba oficială Arabă
  Ora locală: UTC +2
  Valută: Liră egipteană (EGP)

 • O oază de liniște

  Cu o populație de 120 de locuitori, sătucul Larsa Nakari din apropiere este perfect pentru cei care-și doresc să se refugieze într-un loc minunat. Puteți închiria aici una dintre locuințele pietroase și să vă bucurați în voie de priveliștile superbe.

 • Clima

  Marsa Alam este caracterizat de un climat fierbinte. Vârful temperaturilor este atins în luna august, când în regiune se înregistrează peste 35 de grade Celsius, media anuală situându-se undeva între 22 și 29 grade Celsius.

 • Distracție pe apă

  În orașul egiptean se află un grandios parc acvatic în aer liber – Corava Aquapark, acesta fiind locul ideal pentru familiile sosite în vacanță alături de cei mici.

   

Marsa Alam, mirajul Mării Roșie

Destinație de vacanță pentru iubitorii sporturilor pe apă, orașul situat în sud-estul Egiptului se învecinează cu Marea Roșie. Acest lucru face ca în Marsa Alam să ajungă anual zeci de mii de turiști fascinați de recifele de corali sau de țărmurile impresionant pietruite care păzesc apele mării.

Tot în Marsa Alam veți avea plăcerea să regăsiți, printre altele, rămășițele orașului-port antic Berenice, dar și pe cele ale Templului Semiramidei. Dacă sunteți împătimiți ai aventurilor de vacanță, vă invităm să vizitați fortul din El Quseir și satul Bir Umm Fawakhir, unde veți descoperi una dintre vechile mine de aur ale zonei. O experiență pe care nu trebuie să o ratați sunt târgurile arabe denumite „soug”. În unul dintre acestea – cel organizat în Bir Shalatein – are loc în mod regulat o piață de cămile, spre încântarea tuturor. 

Bucătăria egipteană nu are nevoie de prea multe prezentări, însă faptul că Marsa Alam se învecinează cu Marea Roșie este un indiciu că în zonă veți avea parte de specialități din fructe de mare și pește. Dintre preparatele tradiționale arabe trebuie să încercați kushari (paste cu sos de roșii, orez, linte și năut), ful medames (o pastă din fasole, ulei, usturoi și suc de lămâie) și faimosul falafel (chifteluțe prăjite din năut sau fasole cu susan). Dintre restaurantele ale căror meniuri cuprind toate acestea și nu numai vă recomandăm La Perla Mare, Stella del Mare ori Mara’s Dolce e Salato Gastronomia.

Aeroporturi în Marsa Alam

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Marsa Alam

Orarul zborurilor: Marsa Alam