Meniu

Căutați bilete de avion din Santiago de Cuba

Santiago de Cuba

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC-4 (vara), UTC-5 (iarna)
  Valută: Peso convertibil cubanez (CUC)

 • Să curgă berea!

  În cartierul naval, în apropierea clădirilor de lângă golf se află un restaurant-port, unde seara se organizează petreceri dansante zgomotoase, iar berea produsă pe loc este servită din abundență. 

 • Luați parte la carnaval!

  Pe strada Heredia se află Museo del Carnaval. Puteți întâlni aici costume de carnaval din regiunea Caraibelor, multicolore, iar cei mai norocoși vor avea parte chiar de demonstrații de dans modern și tradițional. 

 • Promenada din port

  Din Plaza de Marte până la intrarea în port se întinde promenada impresionantă. De-a lungul străzii Jose Antonio Saco veți cunoaște adevărata Cuba: domni în vârstă, îmbrăcați elegant, jucând partide de domino, cupluri dansând sau vânzători stradali.

Santiago de Cuba, prima capitală a Cubei

Descoperiți cultura cubaneză într-unul dintre cele mai vibrante orașe din țară: Santiago de Cuba! Situat în estul insulei, orașul este influențat puternic de tradițiile africane, marea majoritate a populației fiind de origine africană. A fost prima capitală a țării, în timpul stăpânirii spaniole, și încă există numeroase clădiri în stil baroc din acele timpuri. Datorită regiunii muntoase în care se află și a configurației stradale, orașul a fost adeseori comparat cu Los Angeles.

O vacanță în Cuba fără o plimbare într-o mașină veche americană nu are farmec! Spre deosebire de Havana, autoturismele vechi nu servesc doar ca obiective turistice, ci au devenit chiar mijloace de transport.

Ce puteți vizita în vacanța în Caraibe? Mergeți la Cimitirul Sana Ifigenia, unde este înmormântat nu numai Fidel Castro, ci și poeți, scriitori, sportivi și muzicieni importanți pentru istoria insulei. Fiecare mormânt este o mică operă de artă și toate au în comun materialul din care sunt construite: marmura albă. Pentru o vizită în trecut, vizitați casa faimosului conchistador Diego Velazquez, cea mai veche locuință de pe insulă. Aici a locuit acesta după întemeierea orașului în 1515, iar interiorul casei este aproape intact, mai ales bucătăria cu farfuriile specifice acelei epoci.

La cină vă recomandăm o vizită la restaurantul Sfânta Paula, unde vă puteți delecta cu ropa vieja (vită gătită îndelung) cu garnitură de orez și fasole, toate împreună cu nelipsita cerveza (bere).

Aeroporturi în Santiago de Cuba

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Santiago de Cuba

Orarul zborurilor: Santiago de Cuba