Meniu

Căutați bilete de avion din Sanliurfa

Sanliurfa

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Mandylionul ascuns

  Legendele locale spun că mandylionul este o imagine a Mântuitorului, ca o icoană, care nu a fost creată de oameni. Acesta a fost ascuns undeva în oraș, iar rolul său este de a proteja localnicii de inamici. 

 • Crapii – peștii ocrotiți

  O altă legendă vorbește despre minunea înfăptuită când un rege păgân a dat ordin ca Abraham să fie ars pe rug. Se spune că în acea zi, focul a fost transformat în apă, și cărbunele în crapi, ca Abraham să fie protejat. 

 • Apa tămăduitoare

  Pentru musulmanii din regiune, una dintre fântânile din Sanliurfa este sacră. Aceasta este fântâna din care a luat apă profetul Iov, iar oamenii consideră că are puteri vindecătoare. 

   

Orașul Profeților: Sanliurfa

Cunoscută drept „Urfa”, „Edessa” sau „Orașul Profeților”, Sanliurfa a fost timp de mulți ani un centru important pentru lumea creștină. Situat pe Drumul Mătăsii, aceasta își păstrează și astăzi identitatea aparte, ceea ce face din oraș o destinație de vacanță unică. Istoria orașului este strâns legată de istoria a trei religii – creștinism, iudaism și islamism. Însemnările acestora spun că orașul a fost fondat după potop, și că acesta ar fi locul nașterii profetului Abraham.

Prima impresie pe care o lasă orașul vizitat într-un city break poate fi asociat cu haosul – explozia de culori, mulțimile de oameni și standurile de la fiecare colt de stradă pot fi intimidante. La o a doua privire, Sanliurfa are un farmec aparte și un aer mistic, date de împletirea timpurilor peste care a trecut. Clădirile vechi contrastează cu parcurile verzi, iar o astfel de imagine poate fi văzută în Dergah, complexul de moschei și parcuri ce adăpostesc peștera în care s-a născut profetul.

Bucătăria locală este cunoscută prin gustările tradițional orientale: hummusul și nucile, dar și prin varianta locală de kebab, Urfa kebabi, ce conține chili negru. De asemenea, vă recomandăm să degustați Ali Nazik kebabi, un fel de mâncare bazat pe carne tocată și servit cu piure de vinete, iaurt și usturoi. Dacă vreți să le încercați, faceți o rezervare la Cevahir han, Altın Lokantası sau Sevgi Ciger Salonu.

Aeroporturi în Sanliurfa

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Sanliurfa

Orarul zborurilor: Sanliurfa