Meniu

Căutați bilete de avion din Talara

Talara

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă, Quechua, Aymara
  Ora locală: UTC -5
  Valută: Sol (PEN)

 • Baile terapeutice cu nămol

  La câțiva kilometri depărtare de Talara veți găsi Poza de Barro, un bazin natural cu nămol. Locul este vizitat atât de cei care vor să aline problemele cu oasele, cât și de cei care vor doar să se relaxeze.

 • Pădurea de piatră

  La jumătatea drumului dintre Talara și Negritos puteți vizita Bosque Petrificado, pădurea pietrificată. Aici veți admira resturi vegetale vechi de 45 de milioane de ani, prinse în gresie.

 • Locul iubitorilor de carte

  Talara și alte câteva orașe din apropiere sunt cadrul pe care îl pictează Mario Vargas Llosa în romanul „Cine l-a ucis pe Palamino Molero?”.

De ce merită să vizitați Talara

Talara este un oraș-port situat în nord-vestul statului Peru, în regiunea Piura. Este cel mai vestic punct din America de Sud continentală, așadar climatul este torid și uscat. Totuși, gastronomia deosebită și peisajele uimitoare atrag numeroși turiști anual.

Datorită rezervelor de petrol descoperite în regiune, Talara este numită și „capitala aurului negru”. Din acest motiv, industria petrolieră s-a dezvoltat rapid la sfârșitul secolului 19. Astăzi, simbolurile orașului sunt rafinăriile și puțurile de petrol.

În centru, chiar lângă piața Grau, veți găsi Biserica Fecioarei Maria – Iglesia de La Inmaculada – construită în anii 1960, al cărei altar este impresionant. În piață veți găsi Monumento a Grau, statuia ridicată în onoarea celui mai mare erou peruan, Admiral Miguel Grau Seminario. 

La câțiva kilometri depărtare de oraș vă puteți relaxa pe una din cele două plaje superbe, Balcones și San Pablo. De asemenea, în nordul Talarei veți găsi Balneario de Máncora, un sătuc iubit de pasionații de surf și windsurf. Pe de altă parte, Cabo Blanco este locul ideal pentru cei pasionați de pescuit, dar și una din destinațiile de vacanță preferate de vedetele de la Hollywood. 

Una dintre principalele atracții din Talara este bucătăria unică, bazată pe fructe de mare. Totuși, vă recomandăm să încercați și tamalito verde, un aperitiv cu porumb și coriandru, sau majado de yuca, yucca prăjită cu carne de porc și bucăți de ceapă și usturoi.

Aeroporturi în Talara

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Talara