Meniu

Căutați bilete de avion din Van

Van

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Civiliația pierdută

  Movila Tilkitepe, situată la malul lacului Van, este singura sursă de informație despre cea mai veche civilizație care a trăit în regiune.

 • De două ori cel mai bun

  Lacul Van este cel mai mare și cel mai adânc lac din Turcia. Mai mult, datorită salinității crescute, aici trăiește o singură specie de pești, crapul de Van.

 • Pisicile din Van

  Orașul este gazdă pentru o specie neobișnuită de pisici. Acestea au blana alba, cu firul lung, au un ochi albastru și unul verde, și le puteți întâlni în apropierea lacurilor, pentru că iubesc să înoate. 

   

Perla Estului: orașul turcesc Van

Situat în partea de est a Turciei, la o distanță de aproximativ cinci kilometri de lacul care-i poartă numele, Van este o oază fertilă în munții stâncoși ai Anatoliei. Orașul este cunoscut și drept Perla Estului, datorită peisajului uimitor pe care îl oferă.

Cel mai bun punct din care să vă începeți vacanța în Van este impresionanta citadelă Çavuştepe. Aceasta datează din secolul 9 î.e.n. și este accesibilă printr-un set de scări sculptate în piatră. De-a lungul treptelor veți putea observa înscrieri cuneiforme, datând din secolul 5 î.e.n., prin care este preamărit Regele Xerses al Persiei, iar înăuntrul citadelei veți găsi morminte istorice.

Van este locul ideal pentru un city break în care să porniți în explorarea celui de-al doilea cel mai înalt munte din Turcia, Süphan, sau să vizitați insulele de pe lacul Van. Tot de aici puteți pleca spre Edremit, baza mai multor rute de trekking, sau spre Gevaș, locul care adăpostește un cimitir selgiuc din secolul 14. 

Ca preparte culinare, produsul renumit în regiune este kürt köfte, chiftelele făcute din bulgur și ierburi. De asemenea, produsele lactate din regiune merită încercate, în special brânza. Iar dacă vreți să încercați kebabul traditional, vă recomandăm rețeta cu ficat și sucuk, cârnații picanți din carne de vită. Dacă vreți să degustați preparatele turcești, vă recomandăm restaurantele Kervansaray și Asiyan Ev Yemekleri.

Aeroporturi în Van

Companii aeriene populare care operează zboruri din din Van