Meniu

Zboruri Ryanair din Varşovia spre Edinburgh

Arată filtrele

Edinburgh

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Tramvaiul aeroportului

  Transportul public în Edinburgh este foarte organizat. Începând cu anul 2014, s-a înființat o linie de tramvai cu o lungime de 13 km, care face legătura între centrul orașului (York Palace) și aeroport.

 • Orașul lui J. K. Rowling

  Deși autoarea seriei Harry Potter nu provine din Edinburgh, aici se spune că și-ar fi scris prima ei carte pentru copii.

 • Muzeele din Edinburgh

  Dacă sunteți pasionați de istorie, muzeele orașului sunt deschise publicului larg fără cost! Puteți vizita, astfel, Muzeul Național al Scoției cu expoziția sa dedicată în întregime... mamuților!

De ce merită să vizitați Edinburgh?

Edinburgh este al doilea cel mai mare oraș din Scoția și capitală a acesteia începând cu secolul 15. 
Orașul are reguli stricte privind spațiile publice. Mulțumită acestui lucru nu veți găsi nicăieri clădiri înalte care să dăuneze aspectului fermecător al caselor cochete. Străzile sunt largi, curate și bogate în frumoase edificii – asemenea unui tărâm de basm! Per ansamblu, un oraș minunat ce merită explorat într-un city break relaxant!
Dacă vreți să admirați orașul de sus, atunci trebuie să vizitați monumentul construit în onoarea lui Sir Walter Scott. Veți plăti patru lire ca să ajungeți în vârful lui, însă priveliștea merită toți banii!
Cowgate și Grassmarket sunt și ele celebre pentru peisajele oferite, cu ale lor baruri și restaurante. Pentru un prânz englezesc, mergeți la Magazinul Grain, aflat pe Strada Victoria. Dacă preferați, însă, bucătăria franțuzească, încercați Restaurantul Petit Paris, de pe Grassmarket 38-40. Pentru un burger delicios, mergeți până la Oink.
Recomandăm să mergeți în city break când are loc Festivalul din Edinburgh. Acesta este numele sub care se reunesc șapte evenimente desfășurate din luna iulie până în septembrie. Printre cele mai atractive numim aici Festivalul Fringe (cel mai mare festival artistic al lumii, cu peste 50 000 de artiști participanți în anul 2016). The Royal Edinburgh Military Tattoo este foarte interesant și el, mulțumită orchestrelor militare care-și etalează măiestria, în special Orchestra Armatei Britanice.

Aeroporturi

Varşovia Edinburgh

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Varşovia - Edinburgh