Meniu

Zboruri Ryanair din Wroclaw spre Leeds

Arată filtrele

Leeds

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Nu le încurcați!

  În Marea Britanie există două orașe ce poartă numele “Leeds” – aflate în comitatele Yorkshire și Kent. Cel din urmă este renumit pentru Castelul Leeds, așa că nu îl căutați în partea de nord a Angliei.

 • Bacșișul, cât e bacșișul?

  Bacșișurile sunt percepute în mod firesc în restaurantele din Leeds (nu în pub-uri, însă). De bun-simț este să lăsați circa 10-15% din valoarea notei. Nu lăsați suma în interiorul notei de plată, ci puneți-o pe masă, pur și simplu.

 • În afara orașului

  Nu departe de Leeds veți găsi Harewood House, ce datează din secolul 18. Este una dintre atracțiile comitatului Yorkshire. Evenimente incitante au loc aici în aer liber, la fiecare sfârșit de săptămână. 

De ce merită să vizitați Leeds?

Leeds este cel mai mare oraș din comitatul de vest al Yorkshire și a doua cea mai mare metropolă în rândul populației din Regatul Unit. Așadar, un oraș extins, cu o mulțime de lucruri ce așteaptă să fie descoperite într-un city break!
 În Armley, un cartier din vestul orașului Leeds, există un muzeu al moștenirii industriale, Armley Mills. Mergând și mai la vest de râu, veți întâlni ruinele mănăstirii în stil cistercian, Abația Kirkstall, dar și Muzeul Abației – cele mai mari atracții turistice ale zonei.
Dacă mergeți la est, veți descoperi portul din interiorul orașului și Muzeul Armurilor Regale. Maiestuoasa clădire este gazdă a colecției naționale de arme și armuri a Marii Britanii. Pe lângă galerii de artă și expoziții, muzeul include și un poligon de tras cu arcul. Cel mai interesant loc din centrul orașului este Piața Orașului, cu numeroasele sale monumente (de exemplu, Black Prince – Prințul Negru).
În inima orașului puteți savura o ședință de shopping într-un cadru impresionant, cu arcade istorice, clădiri vechi și pasarele - The Queen’s, Thornton's și Grand Arcades se află toate la un loc. De neratat pentru un city break perfect!
Dacă vreți să încercați și mâncărurile locale, avem câteva recomandări de localuri numai bune: The White Swan (Lebăda Albă), The Hourglass, The Broadway, The Garden Gate din Whitfield Place sau The Rodley Barge (pe Town Street), unde se interpretează mereu muzică live. 

Aeroporturi

Wroclaw Leeds

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Wroclaw - Leeds