Conectaţi-vă şi gestionați-vă rezervările.
Limba oficială Germană
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
Recomandăm: Festivalul de Muzică (iunie), Juicy Beats (iunie), Afro Ruhr Festival (august), Creole Festival (septembrie), Noaptea Miracolelor (septembrie), Festivalul de Literatură LesArt (noiembrie).
Veți găsi numeroase centre de shopping aici, multe dintre ele cu produse la prețuri reduse. Cea mai indicată perioadă pentru cumpărături este însă la Crăciun și în Ajunul Anului Nou.
Puteți intra în contact cu esența orașului vizitând în primul rând muzeele: Muzeul Berii, Muzeul Hoesch, Muzeul Ostwal și Muzeul Adlerturm.
Situat în vestul Germaniei, Dortmund este centrul industriei de fier și oțel la nivel național. Surprinzător, având în vedere profilul său, este faptul că este cunoscut și ca ”metropola verde” – acest lucru se datorează numeroaselor sale grădini și spații verzi.
Ce vă recomandăm să vizitați în Dortmund?
Cu siguranță, Turnul Florian este un punct esențial de atracție ce nu trebuie ratat – aici, veți putea admira orașul de la înălțime. Muzeul DFB ocupă, de asemenea, un loc important în Dortmund, orașul fiind de altfel faimos pentru echipa sa de fotbal.
Piața din centrul vechi, cunoscută și ca Alter Markt, este un loc foarte bun prin care să vă plimbați și să intrați în atmosfera orașului.
La fel de important este și Stadionul Signal Iduna Park. Borussia Dortmund este foarte atrăgător pentru turiști, dar și pentru fanii echipei.
Dacă preferați locurile mai liniștite însă, noi vă recomandăm să mergeți la Dortmund Zoo – aceasta adăpostește peste 250 de specii de animale, locale și exotice. Grădina Botanică este, de asemenea, un loc unde puteți evada din agitația orașului și să vă relaxați pentru câteva ore.
Ce puteți mânca în Dortmund?
Rosto (una dintre cele mai populare mâncăruri din oraș), cartofi prăjiți (foarte gustoși!) și prăjitiură de ciocolată (este de fapt un produs de patiserie).
Limba oficială Germană
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
Dacă vă aflați în căutare de spații verzi într-un oraș aglomerat, căutați Wilhelma, un palat cu un parc propriu unde este găzduită una dintre cele mai incitante grădini zoologice din Europa, cu a sa Casă a Maimuțelor.
Stuttgart deține 17.5 hectare de pământuri cultivate cu viță-de-vie și nenumărate vinării (Besenwirtschaften) întâlnite la tot pasul. Puteți lua parte la Turul de Marketing și Viticultură GmbH în perioada mai-octombrie.
În clădirea construită în stil art-nouveau (aflată pe Dorotheenstraße 4) se află Markthalle Stuttgart, o piață cu alimente de foarte bună calitate. La primul etaj veți găsi și un restaurant cu o vedere de ansamblu a întregii piețe.
Dacă ajungeți aici în city break, trebuie să știți: cele mai spectaculoase atracții sunt Muzeele Mercedes și Porsche. Primul se întinde pe 16 500 m2, cu nouă nivele care găzduiesc 160 de mașini. La al doilea veți putea chiar și experimenta o doză sănătoasă de adrenalină la bordul unuia dintre modelele sport, contra costului de 99 euro. Important: dacă aveți deja bilet de acces la primul muzeu, pentru a doua locație veți primi un discount de 25%. Costul se reduce la jumătate dacă accesul se face cu o oră înainte de închidere, respectiv după ora 17:00.
Vă recomandăm și Höhenpark Killesberg, un parc cu alei pitorești unde vă puteți plimba cu un trenuleț ce face turul împrejurimilor sau unde puteți admira panorama orașului dintr-un turn aflat la 40 de metri înălțime, construit pe baza tehnologiei punților de suspensie.
City break-ul nu este complet dacă nu vă delectați și cu bucătăria șvabă - poate că nu excelează neapărat prin a fi sănătoasă, dar este absolut delicioasă. Ce merită să încercați? Neapărat Spätzle, tăiețeii din ou tradiționali gătiți fie cu brânză - Käsespätzle, cu carne de vită și cartofi (Gaisburger Marsch) fie cu linte și cârnați (Linsen mit Spätzle und Wienerle). Alte bunătăți: Maultaschen – gogoși umplute cu carne și legume, Saure Kutteln – măruntaie cu oțet și fructe de ienupăr, dar și Wurstsalat – o salată cu șuncă în sos vinaigrette. Încercați-le în localuri precum Weinstube Am Stadtgraben, Zum Ackerbuerger, Der Rote Hirsch sau în Ochs-n Willi.
Limba oficială Germană
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
Un ochi ager va observa un monument reprezentat de un unicorn într-una dintre piețe, iar un altul deasupra unei farmacii. Această creatură se crede a fi simbolul Sfintei Fecioare Maria, cu puteri vindecătoare.
În Memmingen se află 11 clădiri vechi de câteva sute de ani, ridicate inițial pentru a deservi breslele de meșteri, precum negustori, țesători, măcelari și tâmplari.
Turnul vrăjitoarelor, construit în anul 1150, numit Hexenturm, este al treilea cel mai vechi turn al unei temnițe din Memmingen, o dovadă a brutalității sistemului judiciar din acele timpuri.
Memmingen, deși micuț, este un oraș plin de farmec. Centrul vechi este împânzit de străduțe înguste cu case fermecătoare, renovate integral – pitorescul său este unul dintre principalele motive pentru care vă recomandăm să explorați Memmingen într-un city break!
Dintre capodoperele arhitecturale, recomandăm vechea farmacie ridicată în anul 1489. Un alt loc cu o semnificație aparte este vechiul han – Leul de Aur. La parterul acestuia se află un pub și o încăpere unde se pot degusta vinuri. Dacă priviți cu atenție la fațada clădirii, veți observa o urmă lăsată de o ghiulea de tun care a lovit hanul în timpul asediului orașului din anul 1647. Interesant!
Ce altceva vă recomandăm să vizitați în cazul în care ajungeți aici în city break? În inima regiunii, aproape de primărie, se află Marktplatz, veche de secole. Astăzi sunt ridicate aici standuri la ocazii speciale, cum ar fi sărbătoarea Crăciunului – puteți achiziționa băuturi alcoolice locale, bijuterii artizanale sau decorațiuni unice pentru brad.
Dacă sunteți un împătimit al preparatelor din carne, bucătăria bavareză este exact ce căutați! Felul de mâncare classic este Weißwurst (un cârnat alb, afumat, servit cu muștar și un covrig). Dacă ajungeți la Klösterle, comandați o porție de ciolan de porc (întrebați de Haxe). Memmingen, ca de altfel întreaga Bavarie, este paradisul băutorilor de bere - cele mai bune berării din zonă sunt servite la Weinmarkt 6-8, așadar nu ratați o vizită aici pe perioada city break-ului!
Limba oficială Germană
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
Una dintre cele mai mari parade din lume ale comunității LGBT, dar și cea mai mare din Germania – Ziua Christopher Street – are loc în Cologne.
Producția acestui parfum special a început în secolul 18. Rețeta a rămas secretă până în zilele noastre și este deținută în continuare de familia creatorului aromei unice, originale.
În Cologne există peste 3 000 de pub-uri, fapt ce plasează orașul pe primul loc în Germania în ceea ce privește numărul de astfel de localuri raportat la numărul de locuitori.
Al patrulea oraș cel mai populat din Germania, Cologne este centrul cultural și economic al regiunii Renania de Nord – Westfalia. Fiind unul dintre cele mai vechi orașe germane, ridicat în jurul anilor 50 d.Hr. de către împărăteasa Agrippina, a avut un rol important în timpul Imperiului Roman. Timp de 20 de ani, prin secolele 18-19, Cologne a fost alipit Franței.
În prezdent, în vitrina sportivă a orașului strălucește clubul sportiv FC Köln cu propriul stadion, Rhein Energie, care poate găzdui peste 50 000 de oameni. Atmosfera specială a orașului este dată de către localurile drăguțe și berăriile din jurul pieței principale, pe care trebuie să le explorați dacă ajungeți aici în city break. Cea mai populară bere a zonei este Kölsch, iar Cologne în sine este un oraș surprinzător de accesibil ca prețuri pentru turiști.
În fiecare an are loc un carnaval în oraș, considerat de localnici al cincilea anotimp. Costumele colorate, muzica, paradele descriu perfect temperamentul locuitorilor acestei regiuni, joc în care sunt atrași, bineînțeles, și turiștii.
Dacă sunteți iubitori de artă, trebuie să vizitați Muzeul Ludwig când mergeți la Cologne în city break – aici veți putea admira, printre altele, lucrări ale lui Pablo Picasso și Andy Warhol. Recomandăm, de asemenea, și muzeul ciocolatei. Cei ce își doresc o priveliște de vis ar trebui să urce în zgârie-nori: Köln-triangle oferă o priveliște incredibilă asupra întregului oraș sau chiar asupra Düsseldorf-ului.
Limba oficială Germană
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
În perioada sărbătorilor de Crăciun, în piața mare a orașului are loc Nurnberger Christkindlesmarkt - târgul de Crăciun. În fiecare an acesta este vizitat de peste două milioane de oameni.
Orașul este recunoscut pentru arhitectura spectaculoasă, capturată în instantanee de către fotografi amatori și profesioniști, deopotrivă, de pe podurile din centru. Unul dintre acestea este podul din apropierea spitalului Heilig-Geist-Spital.
De vreți să admirați de la înălțime frumusețile orașului, mergeți în turnul Sinnwell din castelul aflat pe deal. În clădirea respectivă, ce datează din a doua jumătate a secolului 13, veți putea descoperi o expoziție interesantă de istorie a locului.
V-ați decis să faceți un city break în Nürnberg? Începeți turul chiar din centrul orașului - Nürnberg-Mitte - deși distrus în proporție de 90% în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost în mod meticulos reconstruit ulterior. Orașul vechi captivează prin bisericile sale romano-catolice și gotice, precum cea a Sfântului Lawrence, cea a Sfântului Sebaldus, dar și impresionanta Biserică a Doamnei Noastre din secolul 14. De aici, puteți continua turul spre castelul Kaiserburg, care vă va purta direct în atmosfera timpurilor medievale și de unde puteți admira orașul.
Nürnberg este casă și pentru numeroase muzee. Iubitorii de istorie ar putea să se îndrepte către Ehemaliges Reichsparteitagsgelände, instituțiile anterioare ale partidului nazist sau fostul Centru de Documentare al celui de-al Treilea Reich. Treceți apoi și pe la casa memorială a lui Albrecht Dürer, remarcabilul artist renascentist al Germaniei (Albrecht-Dürer-Straße 39).
City break-ul nu poate fi complet dacă nu explorați și bunătățile culinare – recomandăm în primul rând Drei im Weckla, pe care îl găsiți la orice stand de mâncare stradală. La cină, încercați ciolanul de porc, supa de cartofi franconiană (Frankische Kartoffelsuppe) sau Nürnberger Rostbratwürste – cârnați subțiri de 9 cm la grătar serviți cu varză murată, hrean sau salată de cartofi (Kartoffel Salat). Bunătățile pot fi savurate la Zum Gulden Stern (aici sunt serviți cârnați încă din 1419), Behringer Bratwursthäusle sau Albrecht Durer Stube.
Limba oficială Germană
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
Începând cu mijlocul lunii septembrie și până în prima săptămână a lui octombrie are loc Oktoberfest - festivalul berii înseamnă băutură, dansuri, cântece și – bineînțeles - mâncare gustoasă.
Orașul pune la dispoziție muzee, cum ar fi... Muzeul BMW. O impresionantă colecție de autovehicule și motociclete marca BMW este expusă vizitatorilor zilnic (mai puțin luni), între 10 dimineața și 6 după-amiaza. Biletul de acces costă aproximativ €9.
Munchen este casă pentru cel mai mare muzeu de știință și tehnologie din lume. În holurile găzduind expoziții ample de la Deutsches Museum, veți întâlni o gamă largă de vehicule, computere, microscoape și nu numai.
Munchen este un oraș eclectic și plin de farmec pe care îl recomandăm oricând pentru un city break! Începeți turul cu Marienplatz – este cea mai frumoasă regiune istorică a orașului! Aici veți putea admira Neues Rathaus (noua primărie construită în still neo-gotic), magnifica Frauenkirche (Catedrala Doamnei Noastre Dragi, din secolul 15), construită din cărămidă roșie, dar și Peterskirche (Biserica Sfântul Petru), ce datează din secolul 12.
Nu departe de centrul orașului, de-a lungul râului Isar, se află Englischer Garten (Grădina Englezească). Întinsă pe 370 de hectare, aceasta este de fapt cel mai mare parc urban din Europa. Aici se află și cunoscutul Lac Kleinhesseloher, cu a sa zonă dedicată în special nudiștilor, dar și cea mai mare grădină de bere a orașului (aflată la Turnul Chinezesc).
Un city break la Munchen nu este complet dacă nu încercați localurile tradiționale care servesc bere. Spre exemplu, la Hofbräuhaus Am Platzl găsiți băuturi locale și bucătărie bavareză, într-o atmosferă de muzică interpretată live în fiecare duminică. Recomandăm și Schuhbecks in den Südtiroler Stuben aflat la adresa 6 Platzl, Zum Augustiner de pe 27 Neuhauser Straße, Ludwigs de pe 6 Heiliggeiststraße, și Brenner - 15 Maximilianstraße. Pentru pofticioși, avem și câteva idei culinare: Krustenbraten (friptură de porc în crustă crocantă), Haxe (ciolan de porc), Sauerlunge (plămâni serviți cu sos acru) sau Weißwürste (cârnați tradiționali bavarezi serviți cu varză murată prăjită și cartofi).
Limba oficială Germană
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
Frankfurt este un oraș comercial și are o latură puternic culturală, întărită constant de expoziții, conferințe, seminarii și evenimente. Târgul de Carte și Ambiente sunt printre cele mai importante târguri ale orașului.
Nu vă faceți griji, aici puteți găsi orice doriți. Cosmetice, vinuri de clasă superioară, brânzeturi fine și sosuri locale – toate așteaptă să fie testate. Vreți suveniruri locale? Atunci căutați jucăriile din lemn sau ceasurile clasice de perete.
Dacă vreți să prindeți atmosfera de noapte, Sachsenhausen și Bockenheim sunt de bifat.
Frankfurt am Main este situat pe malurile râului Main din Germania. Cu peste 700.000 locuitori, este cel mai mare oraș din statul Hessen și al cincilea oraș ca mărime din țară. Clădirea zgârie-nori este una dintre trăsăturile sale distincte.
Ce trebuie să vizitați în Frankfurt am Main?
Turnul Commerzbank este una dintre clădirile zgârie-nori care nu trebuie ratate – priveliștea de sus merită întru totul!
Râul Main este, de asemenea, o sursă de relaxare – puteți să faceți o plimbare la pas pe maluri și să vă bucurați de priveliștile orașului. În plus, vă puteți opri oricând la una dintre cafenelele din apropiere pentru a vă reîncărca bateriile.
Vă recomandăm să vedeți și Muzeul Liebighaus, un loc foarte interesant dacă sunteți interesați de Tarihe – muzeul adăpostește artefacte antice egiptene, vechi de peste 5000 de ani.
Piața Römereberg Square nu trebuie ratată – aici veți putea admira Catedrala Frankfurt, clădirile istorice, dar și clădirea municipală.
Dacă sunteți însă în căutare de locuri liniștite, mergeți la Palmengarten – Grădina Botanică a fost construită în 1871 și adăpostește numeroase plante de peste tot din lume.
Ce trebuie să gustați în Frankfurt?
Plăcerile noastre vinovate sunt: șnitzel (mâncarea tradițională germană), spatzle și Apfelwein (vin făcut din mere).