Meniu

Căutați bilete de avion din Andora spre Insulele Cayman

Insulele Cayman

 • George Town
 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC -5
  Valută: Dolar din Insulele Cayman (KYD)

 • „Iadul” pe pământ

  Dacă ajungeți până în insulele Cayman, cu siguranță nu veți regreta să vizitați locul cunoscut drept „Iad” (Hell). Zona și-a câștigat renumele datorită solului format din roci vulcanice, care par a fi de pe altă lume.

 • Ahoy!

  Descendenți ai piraților, locuitorii George Town celebrează cu mare fast în fiecare an Săptămâna Piraților. Dacă aveți norocul să vă aflați într-un city break în oraș atunci, veți descoperi cu încântare petrecerile urbane și spectacolele istorice.

 • Suveniruri

  Deși nu veți avea nevoie de suveniruri să vă amintiți o astfel de călătorie, vă recomandăm obiectele artizanale din scoici, totemurile, bijuteriile din dolomit caimanic ori condimentele locale, sosurile picante sau romul Tortura. 

George Town: orașul piraților vă așteaptă

Capitala Insulelor Cayman, George Town este orașul perfect pentru cei care vor o vacanță relaxantă. Centru financiar renumit la nivel mondial, aici își au sediul peste 300 de branșe bancare. Cu toate acestea, cea mai mare atracție a insulei rămân plajele sale încântătoare, cu ape de un albastru ireal, recifele de corali și localnicii primitori. Cei peste 80.000 de pasionați ai sporturilor pe apă care aleg George Town ca destinație de vacanță iubesc să admire de fiecare dată paradisul lumii apelor, cu ale lor vietăți fantastice: batoidee, rechini, baracude, languste ori broaște țestoase, dar și impresionante recifuri de corali. Asemenea frumuseți pot fi descoperite la Parcul Național Marin Bloody Bay Wall sau la StingRay City

Tot în oraș veți avea plăcerea să regăsiți Muzeul Național al Insulelor Cayman, ce găzduiește o replică a corabiei „Nina”, faimoasa navă cu care a sosit Cristofor Columb atunci când a descoperit insulele în anul 1503. Una dintre cele mai frumoase plaje din lume se află și ea tot aici, Plaja 7 Miles, cu parcul acvatic de distracții Boatswain’s.

Bucătăria locală este puternic influențată de cea englezească și cea specifică zonei Caraibe, iar specialitățile sunt bazate pe fructe de mare, midii sau carne de broască țestoasă. Prețurile pentru o cină la restaurant sunt între 10 și 30 de dolari de persoană, iar pentru zilele în care preferați să mâncați pe plajă, barurile au meniuri la fel de accesibile.