Meniu

Căutați bilete de avion din Andora spre Turcia

Turcia

  • Canakkale
  • Edirne
  • Tekirdag
  • Kırklareli
  • Balikesir
  • Thrace route
  • North Aegean Route
Canakkale

Informaţii generale

Limba oficială: turcă
Fus orar: UTC+3
Moneda: liră turcească (TRY)

Ce puteţi face?

Çanakkale este o destinaţie care trebuie vizitată de cei pasionaţi de istorie, mai ales istorie antică, dar cu siguranţă că nu e singurul motiv pe care oraşul ȋl are de oferit. Turiştii vor vedea, totodată, peisajele magnifice ale mării, situri istorice şi vor savura o bucătărie locală delicioasă. Doriţi să aflaţi despre cele mai populare locuri din Çanakkale? Citiţi ȋn continuare.

Probabil toată lumea a auzit de Troia antică cel puţin o dată ȋn viaţă, fie ȋn timpul orelor de istorie sau datorită filmului celebru din 2004 cu Brad Pitt şi Orlando Bloom. Se crede că Războiul Troian a avut loc aici aşa cum dovedesc unele artefacte descoperite ȋn timpul săpăturilor de la Situl Arheologic din Troia, ȋnscris ȋn Patrimoniul Mondial UNESCO. Nu uitaţi să faceţi o fotografie a calului troian din lemn care a fost folosit ȋn film şi să vizitaţi Muzeul Troia.

Un alt loc pe care ar trebui să ȋl vedeţi ȋn regiunea Çanakkale este satul Tevfikiye situat relativ aproape de ruinele Troiei. Acestea reprezintă un sat arheologic care descrie epoca oraşului legendar. Vizitatorii vor aprecia cu siguranță valoarea istorică, mitologică și culturală a muzeului în aer liber și vor avea șansa de a cumpăra produse ecologice și suveniruri. În zonă există, de asemenea, multe fortificații precum Castelul Bozcaada, Castelul Kilitbahir, Castelul Çimenlik şi Bastionul Anatolian Hamidiye. Orașul Assos, leagănul filosofiei, care găzduiește Templul Atenei, merită și el vizitat.

Nu părăsiți Çanakkale fără o plimbare de-a lungul coastei sau fără să ȋnotaţi ȋn mare. Pentru a cumpăra suveniruri, vizitați bazarul plin de viață şi culori Aynalı Çarşı (prezent ȋn cântecele populare). Acesta este cel mai cunoscut astfel de loc din Çanakkale și atrage mii de turiști în fiecare an.

Ce puteţi mânca?

Çanakkale nu ȋnseamnă doar istorie. Are o bucătărie delicioasă compusă ȋn majoritate din pește și fructe de mare. Din acest motiv, trebuie să încercați supa de pește scorpion pentru care zona Çanakkale este renumită, precum și mâncărurile preparate din ciuperci Melki care cresc sub pini. Nu trebuie uitate nici mâncărurile pe bază de sardine.

Aflaţi mai multe:

gocanakkaleturkiye.com