Meniu

Căutați bilete de avion din Albania spre Gambia

Gambia

 • Banjul
 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC +0
  Valută: Dalasi (GMD)

 • Când să vizitați Gambia?

  Cea mai bună perioadă în care puteți vizita regiunea este sezonul uscat, între Noiembrie și Iunie. În această perioadă, temperatura medie este de 25 de grade Celsius.

 • O călătorie cu adrenalină

  Dacă vreți să simțiți din plin natură sălbatică, vă provocăm să faceți o vizită la Kachikally Museum and Crocodile Pool din Bakau. Aici veți găsi 80 de crocodili domesticiți, cu care puteți interacționa.

 • Negocierile – o tradiție a locului

  Pe parcursul vizitei în Gambia este recomandat să urmați tradiția locală și să negociați prețurile cu vânzătorii. Bazarul Albert este cel mai mare din capitală, iar aici puteți obține reduceri de 30-40% din prețul inițial.

De ce merită să vizitați Banjul

Situat pe insula St. Mary, Banjul este capitala și al patrulea cel mai mare oraș din Gambia. Zona încântă vizitatorii nu numai prin bucătăria locală, bazată pe fructe proaspete, ci mai ales prin amabilitatea localnicilor și rata scăzută de criminalitate. 

Orașul a fost fondat în 1816 ca bază pentru armata Imperiului Britanic. După ani de colonialism, țara și-a recăpătat independența în 1965, schimbând numele capitalei din Bathurst în Banjul.

Dacă vreți să cunoașteți mai multe despre trecutul regiunii, vă recomandăm să vă opriți la Muzeul Național al Gambiei, unde veți putea admira exponate din timpul colonizării britanice, dar și obiecte tradiționale de artizanat.

De departe, atracția principală din Gambia este natura sălbatică, a cărei măreții o puteți admira în timpul unei vizite la Parcul Național Râul Gambia sau la Rezervația Naturală Abuko. Aici veți întâlni animale sălbatice, cum ar fi maimuțe, girafe sau elefanți. De asemenea, vă recomandăm mlaștinile din zona Kankujereh, unde puteți admira diferite specii de păsări. 

O vacanță în Banjul nu este completă dacă nu încercați preparatele culinare tradiționale precum benachin (pește sau carne preparată cu chili, lămâie, roșii, dovleac sau morcovi și varză), yassa (pește sau pui prăjit cu ceapă, cartofi și orez) sau jollof (orez cu bucăți de carne sau de pește, legume și nucșoară, ghimbir și chimion.