Meniu

Căutați bilete de avion din Ucraina spre Armenia

Armenia

 • Erevan
 • Informații generale

  Limba oficială Armeniană
  Ora locală: UTC +4
  Valută: Dram (AMD)

 • Băutura tradițională

  Nu puteți părăsi Yerevan fără a cunoaște gustul unic al băuturii specifică acestor locuri, binecunoscuta Ararat. Este un coniac armenesc, preparat din struguri albi, proaspeți, într-una dintre distileriile Yerevan’s Factory of Cognacs.

 • Centrul orașului roz

  Numeroase clădiri din centrul orașului se prezintă sub o nuanță de roz pal. Acest fapt se datorează tufului vulcanic din care au fost construite, o rocă sedimentară care are chiar culoarea inedită.

 • Tumultul

  Pentru a lua pulsul locurilor trebuie să ajungeți pe Strada Aboviana, principala stradă comercială din oraș. Acolo, dar și în împrejurimi veți avea surpriza de a regăsi foarte multe terase în aer liber, înconjurate de vegetație și mereu aglomerate.

De ce merită să vizitați Yerevan?

Capitală a Armeniei, Yerevanul este un oraș mic comparat cu restul capitalelor europene. Asta nu înseamnă că dacă vi l-ați ales ca destinație pentru un city-break, vă va dezamăgi. Ba, din contra! Yerevan este caracterizat în principal de două atribute: originalitate și liniște. Puteți începe prin a vă alătura localnicilor din piețele din centru, spre a admira arhitectura înconjurătoare, un amestec controversat de clădiri monumentale încântătoare (muzee, hoteluri, ministere, sedii de afaceri) cu blocuri și case rezidențiale aflate în ruină ori mai puțin plăcute ochiului. Ajunși aici veți avea senzația la început că ați făcut o călătorie înapoi în timp. Autovehicule demult scoase din circulație pe oricare altă stradă din Europa vor fi întâlnite în Yerevan în toate intersecțiile. În ceea ce privește suvenirurile cu care vă puteți întoarce acasă din city-break-ul în regiune, vă sfătuim să treceți prin piața Republicană ori printr-unul dintre târgurile din apropiere – veți găsi aici de la produse artizanale, la chilipiruri ce pot trece ușor ca și suveniruri interesante. Cultura meselor servite în oraș este una deja adoptată de capitala Armeniei. Pentru a vă convinge de acest lucru și a putea savura o specialitate locală, încercați o vizită la Taverna Yerevan sau la Restaurantul Lavash (pe 21 Tumanyan). Dacă vă doriți să încercați una dintre varietățile de bere produse artizanal în regiune mergeți la Pub-ul Dargett, aflat pe 72 Arami.

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Ucraina - Armenia