Meniu

Blue Air

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Blue Air pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

Aflați mai multe despre Blue Air

Blue Air

În decembrie 2004 a avut loc lansarea liniei Blue Air (cod IATA 0B), prima companie românească, cu 100% capital privat. Compania membră IATA si IOSA a fost fondată din dorința de a crea o alternativă de zbor sigură, confortabilă și cu tarife accesibile. De-a lungul anilor, modelul Blue Air a fost impus și de alte companii de zbor, astfel făcându-și apariția și alte linii cu profil asemănător. Cu toate acestea, Blue Air este mereu cu un pas înainte, fapt concretizat astăzi prin poziționarea sa unică în calitate de transportator aerian smart flying.

BlueAir_B-737
Echipaj
Echipajele Blue Air sunt formate din cei mai experimentați piloți și însoțitori de bord din România. Majoritatea piloților Blue Air au la activ peste 10.000 de ore de zbor pe diverse tipuri de aeronave, efectuate la companii de transport aerian cu renume din Europa, operând cu succes pe întreg mapamondul. Echipajele de comandă ale Blue Air sunt licențiate în conformitate cu cerințele reglementării europene JAR-FCL 1 (Joint Aviation Requirements - Flight Crew Licensing), lucru ce garantează cele mai înalte standarde de siguranță și profesionalism.


Destinații
Blue Air deține o ofertă bogată de conexiuni interne cu cele mai multe orașe importante din Europa.

De la București la: Barcelona, Birmingham, Bologna, Bruxelles, Castellon, Catania, Cluj-Napoca, Köln, Dublin, Florența, Glasgow, Hamburg, Iași, Larnaca, Lisabona, Liverpool, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano (Bergamo), Milano (Linate), Napoli, Nisa, Paris, Roma, Stockholm, Stuttgart, Torino, Valencia

De la Bacău la: Bologna, Bruxelles, Catania, Dublin, Liverpool, Londra, Madrid, Milano (Bergamo), Paris, Roma, Stuttgart, Torino

De la Cluj-Napoca la: București, Dublin, Liverpool, Timișoara

De la Constanta la: Atena, Milano (Bergamo)
De la Iași la: Barcelona, Bruxelles, București, Köln, Cluj-Napoca, Londra, Paris, Roma, Timișoara

Din Larnaca spre: Atena, București, Londra, Salonic

De la Sibiu la: Köln, Stuttgart

Din Torino spre: Alghero, Atena, Bacău, Berlin, București, Bari, Catania, Ibiza, Lamezia Terme, Londra, Madrid, Menorca, Palma de Mallorca, Pescara, Roma

Bagaje

Fiecare pasager are dreptul la maxim patru piese de bagaj de cală cu dimensiunile maxime de 100x80x30cm. Greutatea maxim admisă pentru bagajul de cală este de 32 de kilograme pe o piesă de bagaj. Greutatea bagajului nu poate fi acumulată între două sau mai multe persoane.
Bagajul de mână
Pasagerii au dreptul la un singur bagaj de mână care nu poate depăși 10 kg și dimensiunile de 55 x 40 x 20 cm. Dimensiunile bagajelor includ toate accesoriile (roți, mânere, buzunare exterioare etc.). Doar un singur bagaj va fi acceptat per pasager. Poșeta/borseta și aparatura electronică (aparat foto, laptop, ipad, etc.) trebuie introduse în acest bagaj. Excepție fac produsele cumparate din magazinele Duty Free din aeroport care vor fi prezentate la îmbarcare și vor fi acceptate separat.

Clase tarifare

Blue Air este o companie aeriană low-cost. Prin urmare, permite doar rezervări la clasa Economy.

Check-in online

Acest serviciu este disponibil pentru toate zborurile cu plecare din Bacău, Barcelona, Bruxelles, București, Catania, Koln, Larnaca, Madrid, Malaga, Milano Bergamo, Milano Linate, Nisa, Paris, Roma, Sibiu, Torino Caselle, Torino Cuneo și Valencia. Din cauza măsurilor de securitate suplimentare, check-in-ul online nu este disponibil pentru zborurile către/din Marea Britanie.

Serviciul de check-in online este disponibil cu 30 zile înainte de data plecării și cu până la 4 ore înainte de plecare.

Începand cu 28 august 2015, serviciul de check-in la aeroport este gratuit, indiferent de ruta pe care se călătorește.

Flotă

Flota Blue Air este formată în prezent din 737 de aeronave moderne, Boeing 737, seria 737-300, seria 737-400, seria 737-500, seria 737-700 si seria 737 800, având capacități între 126 și 170 de locuri.

Hub

Aeroportul Internațional Henri Coandă din București
Hub-ul principal este Aeroportul Internațional Henri Coandă, ce se află la 16,5 km distanță de centrul orașului București.
Există trenuri care leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de Gara de Nord din București. Pasagerii pot ajunge la CFR "Airport Stop" prin autobuze cu plecare de la Terminalul Sosiri.
Aeroportul oferă o gamă largă de servicii, cum ar fi: Rent-a-car, Barber`s, ambalaj de securitate pentru bagaje, cărucioare pentru bagaje, acces la internet, schimb valutar, farmacie, oficiu postal, bancă și ATM, magazine, baruri și restaurante, transfer hotel și capelă.

Mese

Blue Air oferă pasagerilor șase meniuri calde, proaspete și delicioase la alegere, în timpul rezervării biletului de avion. Meniurile pot fi rezervate cu până la 14 ore înainte de zbor, dar înainte de efectuarea check-in-ului online. Meniurile sunt disponibile numai pentru zborurile cu plecare din / către București și Sibiu, și doar pentru zborurile regulate operate de Blue Air. Acestea constau în: mic dejun cu specific românesc / englezesc / vegetarian și masa de prânz (curcan / carne de vită și legume).

Servicii opționale

În ceea ce privește calitatea serviciilor oferite în aeronave, toți pasagerii se bucură de o masă caldă gratuită pe zborurile Barcelona, Madrid, Glasgow. Împreună cu biletul de avion Blue Air, pasagerii pot achiziționa, de asemenea, transfer cu autobuzul. Transferul este disponibil de la Constanța sau Brasov, la Aeroportul Otopeni și retur.

 

Pasagerii Blue Air se pot bucura de un tratament special la Business Lounge-ul din Aeroportul Internațional "Henri Coandă". În Business Lounge există o gamă largă de produse și servicii: Mini-bar (produse de patiserie, băuturi alcoolice, cafea, lapte, ceai, suc), spațiu de fumat special conceput, acces la internet wireless, calculatoare, TV (canale naționale și internaționale), fax și copiator, publicații naționale și internaționale, anunțuri audio și monitoare ale stărilor de zbor, dar și facilități pentru persoane cu mobilitate redusă (lift, toalete, asistență).