Meniu

Condor

Advertisement

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Condor pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Advertisement

Aflați mai multe despre Condor

Condor

Compania Condor Airlines (Condor Flugdienst GmbH) a fost înființată în anul 1955 și este o companie aeriană germană cu sediul în Frankfurt. Destinațiile operate de aceasta (aproximativ 264 în 113 țări) includ zona Mediterană, Asia, Africa, America de Nord, America de Sud și zona Caraibelor. Principalul hub este aeroportul din Frankfurt de unde pleacă cele mai multe zboruri de cursă lungă. Compania este a 3-a ca număr, după mărimea flotei și numărul de pasageri. Condor Airlines este o filială a companiei britanice Thomas Cook Group, dar încă formează un parteneriat cu Lufthansa, ce a deținut-o în trecut, prin utilizarea lounge-urilor acesteia și a programului Miles & More.

Bagaje

Dimensiunea universal acceptată pentru bagajul de mână este de 55 x 40 x 20 cm, dar numărul și greutatea acceptate depind de clasa tarifară :
- 1 piesă - clasa Economy (6kg) și Premium Economy (8kg); 
- 2 piese - clasa Business(12 kg) 
Pentru bagajele de cală:
Clasa Economy – 20 kg (sau 1 x 23kg pentru SUA, Canada și Puerto Rico)
Clasa Premium Economy – 25 kg (sau 1 x 32kg pentru SUA, Canada și Puerto Rico)
Clasa Business – 30 kg (sau 2 x 32kg pentru SUA, Canada și Puerto Rico)
Pentru copiii sub 2 ani nu se admit bagaje de mână, dar se permite un bagaj de cală de 20 kg sau 23 kg (pentru SUA, Canada și Puerto Rico).

Clase tarifare

Clasa Premium Economy oferă un confort sporit al scaunelor ce contribuie la îmbunătățirea experienței de zbor. De asemenea, ea dispune de un serviciu special pe parcursul oricărui tip de zbor, precum și de posibilitatea rezervării locului dorit. 
Pentru zborurile scurte și medii, confortul este adus de păstrarea locului din mijloc liber și posibilitatea de rezervare gratuită a locului dorit. Pentru zborurile lungi, se oferă 15cm mai mult spațiu pentru picioare, scaune ergonomice cu suport lombar și pentru picioare sporit, monitoare pentru asigurarea divertismentului la bord, pături și perne. 

Clasa Business oferă o serie de beneficii pentru asigurarea confortului, precum scaune complet automate și extensibile cu o lungime de 180 cm. Pentru programe de divertisment, există un monitor de 38 cm, iar scaunele sunt dotate cu porturi USB, încărcătoare și lumină pentru citit. De asemenea, se admite o greutate mai mare a bagajelor de la bord sau existența unor articole speciale. Procesul de check-in este accelerat, se oferă acces la lounge-urile speciale, rezervare gratuită a locurilor, truse personale și meniuri complexe cu servire de tip restaurant.

Check-in online

Check-in-ul online se poate realiza din confortul casei sau a biroului pentru majoritatea rutelor. Cartea de îmbarcare trebuie printată în format A4 pentru a fi prezentată la aeroport sau poate fi pur și simplu accesată și prezentată direct de pe device-urile mobile. Acesta se poate realiza în intervalul de 24 – 2 ore înaintea zborului pentru până la 9 persoane și pentru toate clasele tarifare. 
Există și varianta de Confort check-in care include și accelerarea procesului de verificare la aeroport, îmbarcare și ridicarea bagajului. 

Flotă

Din punctul de vedere al flotei deținute, Condor Airlines este printre companiile de top în ceea ce privește utilizarea acestora pentru vacanțe, peste 7 milioane de clienți alegând serviciile lor. 
Flota Condor deține aparate de zbor de tipul:
Boeing 767-300ER (12) – utilizate pentru zborurile pe distanțe lungi; 18/30 locuri la clasa Business și 35 la clasa Premium Economy
Boeing 757-300 (13) – pentru zboruri pe distanțe scurte/medii în Europa și America de Nord; 26 de locuri la clasa Premium Economy 
Airbus A320-200 (10) - folosite pentru zboruri pe distanțe scurte și medii către cele mai populare destinații din Europa și nordul Africii; 24 de locuri la clasa Premium Economy
Airbus A321-200 (5) – zboruri scurte și medii pe teritoriul Europei și Africii de Nord; 24 de locuri la clasa Premium Economy
Mentenanța acestora este asigurată de organizația companiei-mamă Grupul Thomas Cook, Group Maintenance Organisation (GMO), ce asigură un serviciu de cea mai bună calitate.

Hub

Aeroportul din Frankfurt este unul dintre principalele aeroporturi din Frankfurt și unul dintre principalele hub - uri pentru companiile Lufthansa, Condor și AeroLogic. Acesta este compus din 2 terminale cu o capacitate de aproximativ 65 milioane de pasageri/an, 4 piste și facilități complexe. El este și cel mai aglomerat aeroport din Germania, al 3-lea la nivel mondial și al 11-lea la nivel mondial, în 2014 găzduind peste 59.6 milioane de pasageri. Este de asemenea cel mai aglomerat din Europa în funcție de traficul zborurilor cargo, iar din punctul de vedere al numărului destinațiilor, este aeroportul cu zboruri către cele mai multe orașe internaționale din lume.

Mese

Pe toate zborurile de cursă lungă se servesc mese calde, iar în funcție de perioada zborului și rută o altă masă rece sau un mic dejun. 
Pentru zborurile scurte și medii există de asemenea o serie de mese calde și reci disponibile la bordul avionului. 
Apa, cafeaua și ceaiul sunt oferite în mod gratuit pasagerilor zborurilor la clasa Economy pe rute scurte și medii, iar celor pe rute lungi li se adaugă o selecție de băuturi răcoritoare. Pentru alegerea altora, se poate comanda din meniul aflat in buzunarul scaunului din față.

Servicii opționale

Accesul la cele peste 200 de lounge-uri Condor Airlines din peste 120 de aeroporturi, poate fi achiziționat online și va contribui la un plus de relaxare și experimentarea unei atmosfere aparte într-o ambianță plăcută în perioada premergătoare zborului. Printre serviciile disponibile se numără locuri confortabile, reviste, dușuri, băuturi gratuite și gustări, acces la Wi-Fi ș.a.  
Programul Miles&More permite acumularea de mile pentru oricare zbor Condor ce pot fi stocate pe cardul Miles&More și folosite pentru achizițonarea de servicii suplimentare sau bilete pentru zborurile viitoare.