Meniu

Norwegian Air Shuttle

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Norwegian Air Shuttle pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Aflați mai multe despre Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle

Compania aeriană Norwegian este cea mai mare companie low-cost din Scandinavia. Aceasta operează pe piața locală, dar are în același timp și rute europene si internaționale către SUA (New York, Los Angeles, Lauderdale Fort) și Tel Aviv.
Compania datează din anul 1967. La început, compania aeriană s-a numit Busy Bee Airservice, însă, de-a lungul anilor, numele și modul de funcționare al acesteia s-a schimbat, iar în 1993, compania a declarat falimentul. În 2002, noua linie Norwegian  a fost înființată, sediul lor central fiind localizat în Oslo, Fornebu, aeroportul central fiind Oslo- Gardermoen.

Clase tarifare

Alegând compania aeriană Norwegian ce operează cu tarife scăzute, pasagerii pot să își rezerve locul preferat. Acest serviciu este inclus în prețul biletului când se cumpără oferte la clasa Flex, Premium sau Premium flex. Locul poate fi rezervat cu cel puțin 25 de ore înainte de zbor. 
În plus, este posibil să se reserve spațiu suplimentar pentru picioare, loc ce este plasat lângă ieșirile de urgență și este în general destinat pasagerilor cu handicap. Pasagerii pot să rezerve un al doilea loc, dar cu cel puțin 48 de ore înaintea plecării. 

Pentru rutele de cursă lungă, clasa premium este cea mai bună alegere, ea oferind locuri confortabile cu loc pentru picioare, o băutură gratuită, o cină cu trei feluri de mâncare, băuturi răcoritoare, mic dejun și acces la sălile de relaxare ale aeroporturilor. Clasa Premium oferă scaune confortabile cu prize și porturi USB ce oferă mai multe oportunități de divertisment.  

Posibilitatea rezervării de locuri este inclusă în prețul biletului Premium. La achiziționarea de bilete la clasele Low si Flex, pasagerii pot să își actualizeze rezervarea la clasa Premium. La zborurile de cursă lungă, pasagerii de la clasele Premium vor primi pături și căști, însă acest serviciu este taxat extra la clasa Economică. 

Check-in online

Check-in-ul online este valabil pentru majoritatea zborurilor în Europa și se poate realiza începând cu 24 de ore și până la o oră înaintea zborului. Check-in-ul și accesarea cărții de zbor se realizează prin urmarea pașilor descriși în mail-ul de preconfirmare eSKY.ro. Cartea de îmbarcare trebuie printată și prezentată la aeroport.

Flotă

Flota Norwegian este compusă din 93 de aparate, 7 de tip Boeing 787-8, 84 de tip Boeing 737-800W și 2 de tip Boeing 737-300.

Hub

Aeroportul International Oslo-Gardermoen este aeroportul central al liniei aeriene Norwegian. Acesta se află în zona Ulensaker, la 48 km nord de capitala Norvegiei și este cel mai aglomerat aeroport. În clădirea aeroportului, pasagerii pot găsi companii de închirieri auto, magazine (inclusiv de tip duty free), restaurante, cafenele și Wi-Fi.

Mese

Compania aeriană Norwegian oferă spre vânzare băuturi și gustări pe parcursul zborului. Numai pe parcursul rutelor foarte lungi, se oferă băuturi, mic dejun, cină (cu trei feluri de mâncare) și băuturi în mod gratuit.

Servicii opționale

Linia aeriană Norwegian este prima companie aeriană care oferă acces rapid la Internet pe rutele europene. Wi-fi-ul gratuit este disponibil din martie 2014 la bordul aparatelor de zbor Boeing 737-800. Conexiunea este posibilă după depășirea altitudinii de 3000 de metri.