Meniu

Ryanair

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Ryanair pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Ryanair

Compania aeriană Ryanair, cu sediul în Dublin, a fost înființată în anul 1985 de către familia Ryan. Este singurul transportator aerian ultra low cost din Europa. Aceasta operează peste 1,600 de zboruri zilnic din 72 de baze aeriene și transportă mai mulți pasageri decât orice altă companie. Compania este prezentă în 30 de țări din care realizează conexiuni cu 189 de destinații. 
Compania deține un record de siguranță de 30 de ani, asigurat de o echipă de peste 9,500 de profesioniști în aviație.

Bagaje

La data de 6 septembrie 2017, Ryanair a anunțat că va introduce tarife mai mici pentru bagajele de cală, dar și că va mări limita mărimii acestora. Astfel, compania dorește să încurajeze cât mai mulți clienți să opteze pentru bagajul de cală pentru a reduce numărul bagajelor de mână la îmbarcare. Până acum, pasagerii erau primiți cu două bagaje de mână la bord. Acest lucru a condus la numeroase inconveniente în trecut, generând deseori supraaglomerarea spațiului din cabină, dar și întârzieri ale zborurilor.

Modificările vor intra în vigoare începând cu data de 15 Ianuarie 2018, după cum urmează:

·        Limita bagajului de cală va crește de la 15kg la 20kg

·        Taxa standard pentru bagajul de cală va scădea de la €35 la €25

·        Numai pasagerii care au optat pentru Prioritate la Îmbarcare (inclusiv Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea aduce două bagaje de mână la bordul avionului

·        Toți ceilalți pasageri vor putea aduce doar un bagaj de mână mai mic la bord (35 x 20 x 20 cm), cel mai mare (55cm x 40cm x 20cm, greutate maxim 10 kg) urmând să fie etichetat și preluat (fără costuri suplimentare) la poarta de îmbarcare, urmând să fie transportat de către echipaj la cală.

 

 

Clase tarifare

Ryanair oferă doar două clase de servicii - Clasa Economică și Clasa Business Plus care a fost introdusă începând cu 2014. Între beneficiile aduse de clasa Business Plus, se numără check-in-ul gratuit, un bagaj de cală de 20 kg, locuri premium și prioritate la îmbarcare, rapiditatea controlului de securitate în unele aeroporturi și primirea detaliilor zborului prin SMS. Serviciile dorite trebuie specificate odată cu rezervarea pentru a fi oferite in mod gratuit.  
Locurile premium se află pe rândurile 1, 2-5, 16-17, oferind loc suplimentar pentru picioare sau fiind cele mai apropiate de ieșire.

Check-in online

Toți pasagerii trebuie să efectueze check-in-ul online, să printeze sau să descarce cartea de călătorie, cu excepția pasagerilor Business plus care beneficiază de check-in gratuit. Check-in-ul online se poate realiza cu 30 de zile înaintea zborului programat în cazul în care se dorește rezervarea unui loc. La efectuarea check-in-ului în intervalul de 7 zile și 2 ore înaintea zborului, se distribuie un loc în mod gratuit. În cazul nerealizării check-in-ului online, va trebui plătită o taxă suplimentară la aeroport.

Flotă

Flota Ryanair cuprinde peste 400 de aparate Boeing 737-800 la o vechime medie de 5,5 ani, care va scădea odată cu noile achiziții ce se doresc a ajunge la 500 de aparate pâna în 2019. Aparatele au 189 de locuri disponibile.

Hub

Aeroportul din Dublin s-a deschis în 1940 și în prezent este cel mai aglomerat aeroport din Irlanda, și printre primele 10 din Europa. El este localizat la 5.4 km nord de capital Irlandei, în regiunea Fingal. Acesta are peste 600 de zboruri pe zi, primind aproximativ 60,000 de pasageri pe zi, în sezonul de vârf numărul acestora ajungând până la 80,000. 
Aeroportul deține 2 terminale, Terminalul 1 găzduind toate zborurile Ryanair, cel de-al doilea fiind dat în folosință abia în anul 2010.

Mese

Ryanair oferă în timpul oricărui tip de zbor o gamă variată de gustări la bord, precum și o selecție de băuturi calde și reci, dar și diverse tipuri de bere, vin și băuturi spirtoase. Acestea sunt detaliate în revista prezentă la bord și se pot cumpăra de la însoțitorii de zbor pe toată perioada călătoriei.

Servicii opționale

Printre serviciile suplimentare oferite de Ryanair se numără posibilitatea achiziționării de până la 2 bagaje, asigurarea parcării, transferul de la/la aeroport pentru 7 €, închirierea de echipamente sportive, muzicale sau pentru bebeluși și adăugarea unor noi bagaje cu dimensiunile potrivite direct de la compania aeriană.