Meniu

Air Italy

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Air Italy pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Air Italy

Meridiana, ce a funcționat în trecut și sub numele de Meridiana fly, este o companie aeriană privată italiană cu sediul central în Aeroportul Costa Smeralda din Olbia. Compania a fost înființată în anul 1963 ca Alisarda, începând activitatea în 1964. Ea operează zboruri de pasageri, inclusiv de tip charter cu 21 de aeronave, către peste 50 de destinații naționale, europene și intercontinentale din câteva baze italiene. Unele dintre zborurile sale sunt operate tot sub numele său de către Air Italy. Începând din decembrie 2014, Meridiana a încheiat parteneriate de tip codeshare cu Air Malta, Iberia și S7 Airlines.

Bagaje

Fiecărui pasager îi este permis doar un bagaj de mână cu dimensiunea maximă de 55 x 40 x 20 cm sau greutate de până în 8 kg. Pe lângă acesta, este permisă o geantă suplimentară, servietă, borsetă sau geantă de laptop. Dacă spațiul nu permite, anumite bagaje pot fi plasate în cala avionului. 
Bagajele de cală pot avea dimensiuni cumulate de până la 160 de cm (înalțime+lungime+lățime) și o greutate maximă de 30 de kg. Toate piesele trebuie etichetate cu numele pasagerului și adresa.

Clase tarifare

Clasa Economy este singura disponibilă pentru zborurile naționale și pentru zborurile internaționale pe rute medii către insulele grecești, Baleare, Canare, Moldova, Egipt și Israel. Pasagerii zborurilor naționale primesc o selecție de băuturi calde și reci. Toți pasagerii clasei Economy pe curse cu durată medie primesc o gustare și mic dejun sau o masă rece consistentă, iar pe cursele lungi de peste 5h 30 min se oferă o masă caldă.
Zborurile internaționale medii către celelate destinații europene și zborurile pe rute lungi dispun atât de clasa Economy, cât și de cea Business.
Pentru zborurile europene cu durată medie sunt disponibile 12 locuri la clasa Business (Electa). Aceasta oferă calitate și confort, scaunul alăturat fiind întotdeauna liber pentru un plus de spațiu. Pentru zborurile internaționale de cursă lungă sunt disponibile 18 scaune confortabile, modern tapițate ”Electa”, echipate cu iPad-uri personale ce oferă filme, jocuri și variate canale de muzică, însoțite de căști și un set complet de șosete, mască pentru dormit, pastă și periuță.

Check-in online

Check—in-ul online este valabil doar pentru zborurile Meridiana și Air Italy cu plecare din Bologna, Cagliari, Catania, Florența, Londra, Milano Linate/Malpensa, Napoli, Olbia, Roma, Torino și Verona. Acesta se poate realiza în intervalul de 7 zile - 2 ore înaintea zborului. Odată cu realizarea acestuia se poate selecta în mod gratuit unul dintre locurile Standard și apoi printa cartea de îmbarcare pentru prezentarea la aeroport. Pentu selectarea unui loc la subclasa Economy Comfort trebuie plătită o taxă suplimentară și abia apoi se poate realiza check-in-ul online.

Flotă

Flota companiei Meridiana însumează 21 de aeronave, 2 de tip Boeing 737-300, 3 Boeing 737-700, 3- Boeing 737-800, 3-Boeing 767-300ER, 1- Boeing 767-200ER, 2-Boeing 767-300ER și 10 - McDonnell Douglas MD-82.

Hub

Așa cum sugerează și numele, aeroportul se află pe Coasta de Smarald din Sardinia și oferă numeroase destinații europene  cu plecări din terminalul aeroportului Olbia. Pentru îmbarcare aeroportul dispune de 5 porți. Pe lângă acestea, el oferă și numeroase restaurante și baruri, ATM-uri, posibilitatea închirierii auto la alegere dintre 16 companii, zone cu Wi-fi gratuit și un centru pentru conferințe, întâlniri și afaceri.
Aeroportul beneficiază și de locuri amenajate pentru îngrijirea bebelușilor, lounge VIP, loc pentru păstrarea bagajelor sau serviciu de ”Lost & Found”. Pasagerii pot cumpăra în cadrul aeroportului suveniruri și cadouri pentru cei dragi de la magazinele sau buticurile Corte Smeralda sau se pot bucura de o masă servită la restaurantul Karakiosk cu deschidere spre grădină.

Mese

Mesele oferite de compania aeriană diferă în funcție de durata zborurilor internaționale. Pentru zborurile de lungime medie se oferă gustări delicioase și mese reci acompaniate de o selecție de vinuri fine și o varietate de alte băuturi alcoolice și non-alcolice. Pentru zborurile de cursă lungă se servește o masă principală și o gustare sau un mic dejun, în funcție de ora de plecare. Masa cuprinde aperitive, două feluri de mâncare și băuturi (cafea, ceai, infuzii, băuturi răcoritoare, sucuri, băuturi alcoolice). Selecția de vinuri vine din regiuni renumite pentru podgoriile lor - Bisol, Astoria sau Marchesi de’ Frescobaldi.

Servicii opționale

Compania invită toți părinții ai căror copii călătoresc pentru prima dată cu avionul să marcheze acest eveniment prin informarea echipajului bordului pentru a oferi celui mic un certificat ce atestă acest zbor, însoțit de semnătura căpitanului și având o grafică atractivă.  
Meniurile speciale se pot oferi în condițiile în care optarea pentru acestea este comunicată din timp. La bordul avionului, pasagerii se pot delecta cu revista Atmosphere sau asculta o varietate de melodii din toate genurile și potrivite tuturor vârstelor.