Meniu

Vueling

Cele mai bune oferte de zbor ale companiei aeriene Vueling pe site-ul eSky

Tarif pentru 1 adult, dus-întors

Vueling

Linia aeriană Vueling este un operator de tip low-cost, cu sediul în El Prat, Barcelona și hub principal în aeroportul El Prat și Leonardo da Vinci–Fiumicino din Roma. Numele său provine din cuvântul spaniol "Vuelo", care semnifică "zbor". Există 13 baze în A Coruña, Alicante, Amsterdam, Bilbao, Bruxelles, Florența, Madrid, Málaga, Palma de Mallorca, Paris Orly, Sevilla si Valencia. A 14-a bază de sezon de vară este situată în Ibiza.
Vueling servește peste 100 de destinații în Africa, Asia și Europa și este în prezent a2-a cea mai mare companie aeriană din Spania. Vueling a fost lansat în februarie 2004, iar în iulie a avut primul zbor între Barcelona și Ibiza.Flota constă în aeronave Airbus A320, ce  operează zboruri spre 100 destinații în Spania, Europa, Nordul Africii și Orient, cu zboruri directe în Barcelona și Roma.

Bagaje

Fiecare pasager are dreptul la 3 bagaje, fiecare a cîte 23 kg. Dacă această greutate este depășită, se vor aplica taxe suplimentare, în valoare de 12 € pentru fiecare kilogram în exces. 
Prin tariful Basic, efectuarea check-in-ului pentru un bagaj de max. 23 kg per pasager poate implica costuri suplimentare în funcție de caracteristica fiecărui tip de zbor. Tarifele Optima și Excellence includ check-in-ul gratuit. De asemenea, pentru o taxă suplimentară, se poate crește volumul bagajului la maxim 32 kg per bagaj.
Bagajul de mână este bagajul permis în cabină, cu o greutate maximă de 10 kg și dimensiunile 55x40x20 cm, cu excepția tarifului Excellence care permite 14 și o servietă mică, poșetă sau cameră.

Clase tarifare

Vueling permite pasagerilor să aleagă între clasele Basic, Optima și Excellence, oferind multiple avantaje.
Tariful Basic oferă șansa de a obține puncte prin programul Punto. Fiecare pasager Punto de pe o rezervare poate colecta 1 punct pentru fiecare 2 € cheltuiți pe zborurile lor.

Tariful Optima permite alegerea între mai multe tarife pentru zborurile de plecare și retur sau selectarea de locuri. În plus, pasagerii își pot modifica zborul, sau schimba pentru alte ore de zbor, în aceeași zi, în mod gratuit. Aceste modificări pot fi realizate de la 2 ore înainte de noul zbor, până la închiderea biroului său de check-in.
Întârzierea zborului este permisă în aeroporturi, în Spania, pentru toate rutele cu mai mult de un zbor pe zi, și, de asemenea, pentru zborurile din Amsterdam (AMS), Stockholm (ARN), Atena (ATH), Bordeaux (BOD), Bruxelles (BRU), Paris (Charles de Gaulle) (CDG), Copenhaga (CPH), Catania (CTA), Düsseldorf (DUS), Roma (FCO), Florența (FLR), Frankfurt (FRA), Genoa (GOA), Hamburg (HAM), Londra (Gatwick) (LGW), Lisabona (LIS), Lyon (LYS), Marsilia (MRS), Munchen (MUC), Milano (MXP), Napoli (NAP), Nisa (NCE), Nantes (NTE), Paris (Orly ) (ORY), Palermo (PMO), Praga (PRG), Tel Aviv (TLV), Berlin-Tegel (TXL), Veneția (VCE), Viena (VIE) sau Zurich (ZRH).
Odată ce rezervarea este completă, pasagerii primesc o confirmare prin e-mail și cărțile de îmbarcare atașate (dacă check-in-ul online este permis).
Tariful Excellence permite combinarea tarifelor, iar pasagerilor le vor fi alocate locuri exclusive în avion, rândul I, fără vecini. De asemenea, Excellence oferă flexibilitate totală pentru schimbări și anulări (data, oră), fără taxe. 

Check-in online

Este o procedură ce permite pasagerilor obținerea unei cărți de îmbarcare și economisirea de timp la aeroport,  în ziua plecării. După efectuarea check-in-ului, pasagerii pot opta modul în care doresc să primească cartea – imprimată sau printr-o aplicație mobilă.
Check-in-ul online poate fi creat din momentul achiziționării biletelor de avion, până la 4 ore înainte de ora zborului (excepție fac zborurile din Lisabona, Cardiff, Lyon, Praga, Frankfurt sau Londra Heathrow, care permit check-in cu minim 24 ore înaintea zborului). Prin check-in, pasagerii își pot alege și locul în avion, însă cu 3 zile înainte de plecare, acestea sunt alocate automat și gratuit.

Flotă

Din luna noiembrie 2014, flota Vueling constă în următoarele 91 de aeronave:  Airbus A319-100, Airbus A320-200 și Airbus A321-200.

Hub

Aeroportul Barcelona–El Prat (IATA: BCN, ICAO: LEBL) este localizat la 12 km sud-vest de centrul Barcelonei și este al doilea cel mai mare aeroport din Spania, după Madrid Barajas și al 31-lea din lume.
Aeroportul servește destinații domestice din Europa și Africa de nord, Orientul Mijlociu (Egipt, Israel, Iordania, Dubai, Qatar), Asia (Pakistan, China, Singapore), America de Sud (Argentina, Brazilia, Columbia), America de Nord (S.U.A. și Canada), Senegal și Gambia.

Mese

Vueling permite ca fiecare călător să își selecteze gustările și băuturile în timpul zborului.

Servicii opționale

Vueling Pass permite pasagerilor să călătorească la un nivel maxim de confort prin acces la camere de tip Lounge VIP, Fast Track și alte beneficii. Serviciul Fast Track acordă pasagerilor o trecere rapidă prin zona de securitate a aeroportului, fără a sta la coadă și este valabil pentru un an la aeroporturile din Barcelona, Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Frankfurt, Hamburg, Munchen și Roma.
Vueling Punto este program gratuit pentru a colecta puncte și a zbura. Beneficiile programului sunt:
• Zbor, cu mai puțin de 500 de puncte
• Câștigul de puncte de pe toate tarifele Vueling
• Nu există restricții privind datele, destinațiile sau zborurile
• Utilizarea de puncte pentru a cumpăra bilete de avion
• Cu fiecare zbor, pasagerii se apropie de beneficii exclusive Premium