Meniu

Schimbarea numelui prin căsătorie și modificarea biletului de avion

Schimbarea numelui prin căsătorie și modificarea biletului de avion

Din motive de securitate, este important ca numele de pe biletul electronic/cartea de îmbarcare să se potrivească exact cu cel de pe pașaport și cartea de identitate. Orice întârziere a modificării datelor de pe bilet pot determina refuzul îmbarcării de către compania aeriană.

O soluție ar fi anularea biletului de avion (în termen de 24 de ore), deoarece unele companii aeriene nu percep taxe de penalizare. Odată anulat biletul, se poate rezerva altul, cu datele corecte de călătorie. Aceeași soluție este valabilă și în cazul în care doriți sa transferați biletul către o altă persoană. Liniile nu permit transferul către alt călător, de aceea este necesară anularea și rezervarea unui nou bilet corect.

Sunt permise următoare modificări, în funcție de fiecare companie aeriană:

  • modificări de ortografie
  • modificări de nume de cauza căsătoriei sau a divorțului
  • modificări la prefixe (Dl., Dna)

În cazul în care călătorii au rezervat biletele cu un timp înainte de căsătorie, trecând numele de familie inițial, se poate efectua călătoria sub numele vechi, cu condiția ca noile acte (carte identitate, pașaport, carnet conducere) să nu fie încă emise cu noile date.

Dacă aceste acte au fost însă eliberate, va fi necesară transmiterea unei copii a certificatului de căsătorie către agenție, pentru a obține aprobarea companiei aeriene cu privire la modificări. De asemenea, este recomandat să aveți la dumneavoastră în aeroport o copie a certificatului de căsătorie, pentru a-l prezenta la punctul de securitate.

Dacă această problemă apare pentru bilete cu companii low cost (ex. Wizz Air, Blue Air, EasyJet, Ryanair, Vueling), modificările pot fi efectuate doar apelând Serviciul Clienți eSKY.ro.

Pentru companiile de linie, este indicat să aveți la dumneavoastră în aeroport toate actele doveditoare că sunteți aceeași persoană: pașaportul nou și cel vechi, dovada schimbării numelui (certificat căsătorie), cartea de identitate nouă și cea veche. În plus, este mai precaut să ajungeți mai devreme la aeroport, pentru a vă rezerva destul timp în cazul în care apar situații neplăcute.

Și nu în ultimul rând, pentru probleme de această natură, este bine să cereți sfatul unui consultant eSKY. Un agent de turism are o relație stabilită cu compania aeriană și va fi de multe ori un succes obținerea unui nume schimbat pe un bilet. Un agent de turism este de obicei o terță parte de încredere și poate ajuta compania aeriană să decidă dacă există un risc de securitate în ceea ce privește permiterea schimbării numelui pe respectivul bilet de avion.
 

 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!