Meniu

Tariful unui bilet de avion

Tariful unui bilet de avion

În tariful biletului de avion sunt incluse:
1. Taxa pentru serviciile operatorului zborului: aceasta este stabilită de fiecare companie aeriană în parte și acoperă costurile pentru combustibil, personal etc.
2. Taxe suplimentare: aici sunt incluse taxele de aeroport plătite de companiile aeriene autorităților aeroportuare pentru utilizarea infrastructurii acestora.
3. Taxe guvernamentale: sunt sumele pe care operatorii le plătesc statelor pentru tranzitul prin spațiul aerian al acestora.
4. Comisionul agenției care emite biletul de avion și administrează rezervarea. Agențiile de turism care efectuează aceste operațiuni sunt acreditate IATA (International Air  Transport Association). eSKY.ro deține această certificare și, în consecință, poate emite bilete de avion în numele companiilor aeriene.

În cazul companiilor aeriene low-cost, la tariful biletului de avion se pot adăuga următoarele taxe:

  • taxe de tranzacție pentru plata cu cardul de credit sau prin transfer bancar
  • taxa pentru bagajul de cală – majoritatea companiilor aeriene low-cost oferă acest serviciu contra unei taxe care se adaugă la tariful final al biletului de avion
  • taxa pentru check-in la aeroport: aceasta poate fi evitată prin efectuarea check-in-ului online, oferit gratuit de majoritatea operatorilor low-cost

În plus, companiile aeriene low-cost mai pot solicita taxe adiționale pentru:

  • transportul echipamentului sportiv
  • spațiu suplimentar pentru picioare
  • mese la bord
  • asigurări de călătorie

Achiziționarea acestor servicii suplimentare este opțională.

În ce condiții se poate modifica tariful rezervării?
Companii aeriene low-cost

Cele mai vulnerabile la modificarea tarifelor sunt rezervările efectuate la companii aeriene low-cost, pentru că în acest caz locul în avion nu poate fi blocat. Tariful biletului de avion la linii aeriene low-cost este garantat (nu mai poate fi modificat) doar după confirmarea plății.

Companii aeriene de linie

În cazul companiilor aeriene de linie, schimbările tarifare sunt mai puțin dinamice. La rezervarea zborului pasagerul este informat asupra termenului limită până la care trebuie efectuată și confirmată plata pentru a garanta că tariful biletului de avion rămâne neschimbat. Odată îndeplinite aceste formalități, compania aeriană nu mai poate modifica tariful zborului.

Rețineți, însă, că tariful biletului de avion este garantat începând cu momentul emiterii – după confirmarea plății, și nu din momentul rezervării inițiale.
Cea mai rapidă metodă de plată, care accelerează procesul emiterii biletului de avion, este online cu cardul de credit. Odată confirmată plata cu cardul, tariful plătit pentru rezervare este garantat și nu mai poate fi modificat de către compania aeriană. 

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!