Îmbarcarea

Îmbarcarea

Îmbarcarea se face din sala de așteptare către care pasagerii sunt îndrumați după efectuarea check-in-ului și a controlului de securitate.

Pentru fiecare zbor este alocată o poartă de îmbarcare de unde pasagerii vor fi transportați la bordul avionului. In funcție de dotările aeroportului, îmbarcarea propriu-zisă în avion se face fie cu un autobuz care transportă pasagerii de la poartă la avion, fie cu un avion special de mici dimensiuni care duce pasagerii în aeronavă.

La momentul potrivit, personalul aeroportului va anunța pasagerii când se face îmbarcarea și îi va direcționa spre zonele de interes.  

Îmbarcarea cu prioritate
La îmbarcare au prioritate adulții cu copii, femeile însărcinate și persoanele cu dizabilități. De asemenea, de îmbarcarea cu prioritate beneficiază și pasagerii de la clasa întâi/ business sau cei care fac parte din programe de loialitate.

Regula îmbarcării cu prioritate poate fi interpretată în mai multe feluri. Unele companii aeriene garantează îmbarcarea cu prioritate doar până la intrarea în autobuzul aeroportului, iar îmbarcarea în avion se face indiferent de această regulă – deși locul rezervat la bord nu poate fi contestat.

Serviciul de îmbarcare cu prioritate este disponibil inclusiv pentru rezervările efectuate prin eSKY.ro.

Blocarea locurilor în avion

Companii aeriene low-cost

De cele mai multe ori, companiile aeriene low-cost fie nu permit blocarea locurilor în avion, fie opțiunea este disponibilă contra cost.
De cele mai multe ori, locurile din avionul unui operator low-cost se ocupă în ordine aleatorie. 
Dacă doriți mai multe informații despre acest aspect sau doriți să blocați un loc în avion la o companie aeriană low-cost, contactați Serviciul Clienți la 031 100 3759.

Companii aeriene de linie
De regulă, companiile aeriene de linie permit blocarea locurilor în avion, deși opțiunea nu este disponibilă pentru toate zborurile.

Blocarea locurilor se face gratuit, apelând la Serviciul Clienți, unde un consultant eSKY.ro vă va ajuta să luați cea mai bună decizie pentru zborul dvs.
Cu toate acestea, rețineți că linia aeriană își rezervă dreptul de a schimba locul unui pasager din motive de securitate sau din alte motive considerate de importanță pentru buna desfășurare a zborului.

Dacă locul în avion nu a fost desemnat în avans, în momentul rezervării, acest lucru poate fi rezolvat la biroul de check-in de la aeroport.

Rețineți!
Din motive de securitate, nu toate locurile din avion pot fi ocupate. Acest lucru este valabil atât la companiile aeriene de linie, cât și la cele low-cost. De regulă,  e vorba de locurile de lângă ieșirea de urgență și de cele din imediata proximitate a cabinei piloților.
La unele companii aeriene, aceste locuri sunt special marcate. Pot fi ocupate de pasageri numai cu acordul personalului de bord și numai de către adulți.

Pentru informații specifice legate de călătoria dumneavoastră, contactați Serviciul Clienți la numărul de telefon 031 100 3759 sau trimiteți un email la adresa support@esky.ro.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky Travel Search.

Ajutaţi-ne la îmbunătăţirea articolului
Anulare
Vă mulțumim!

Sugestille ne ajută să realizăm articole utile pentru dvs.

Momentan nu s-au putut transmite sugestiile dvs.

Retrimiteți Încercați mai târziu