Meniu

Ce sunt turbulențele?

Ce sunt turbulențele?

Turbulențele se produc atunci când curenții de aer sunt deviați sau când se ciocnesc două mase de curenți din direcții și la viteze diferite. Cea mai frecventă cauză a formării turbulențelor este prezența curenților de convecție – acestea sunt mase de aer încălzite de soare care se formează în nori, iar avioanele care traversează aceste porțiuni întâmpină turbulențe.

În timpul turbulențelor avionul începe să vibreze, să cadă ușor datorită golurilor de aer sau să se agite - cu toate acestea, să nu vă speriați de aceste fenomene, ele nu constituie nici un pericol. Turbulențe minore însoțesc fiecare zbor. Pentru a evita efectele neplăcute ale turbulențelor în timpul zborului trebuie să purtați centura de siguranță.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!