Meniu

Taxele de roaming în străinătate. Care sunt costurile?

Taxele de roaming în străinătate. Care sunt costurile?

În iunie 2017, taxele de roaming din cadrul Uniunii Europene au fost eliminate. Acest lucru ar însemna că apelurile, mesajele și traficul de date de internet nu ar trebui să coste suplimentar. Cu toate acestea, legile UE permit anumite excepții, pe care operatorii de telefonie mobiă le fructifică din plin.

Cât de mult și când vom plăti pentru roaming în Uniunea Europeană?

Conform noilor reglementări UE, nu ar trebui să plătim niciun cost suplimentar pentru serviciile telefonice folosite în cadrul zonei UE. Cu toate acestea, clienții anumitor companii de telefonie mobilă din țările membre UE vor plăti suplimentar apelurile, mesajele text și traficul de date mobile. Acest lucru, însă, are loc numai în situații excepționale și este permis prin reglementările legislative.

Toți utilizatorii trebuie să plătească pentru roaming în UE?

Din fericire, costurile suplimentare aferente serviciului de roaming nu afectează toți utilizatorii. Anumiți operatori de telefonie mobilă au introdus costuri suplimentare care se calculează numai în cazul în care telefonul a fost folosint în străinătate în ultimele 30 de zile mai des decât în mod normal. Înainte să plecați în vacanță, vă recomandăm să verificați termenii și condițiile ofertei operatorului dumneavoastră și să luați la cunoștință care sunt serviciile taxate suplimentar.

Care sunt costurile de roaming în afara Uniunii Europene?

Modificările menționate anterior privind costurile apelurilor, mesajelor text și a traficului de date de internet nu se aplică țărilor din afara Uniunii Europene. Vă recomandăm să verificați înainte de plecare ce costuri de roaming se aplică în țara în care doriți să călătoriți. În unele cazuri, costurile pot fi mai mari decât cele pentru zona UE.

 

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!