Meniu

Turbulențe

Turbulențe

Turbulențele nu sunt fenomente de care trebuie să vă temeți. Acestea apar la un număr foarte mare de zboruri, iar riscul de accident din cauza acestora este foarte mic.

Turbulențele se produc atunci când curenții de aer sunt deviați sau când se ciocnesc două mase de curenți din direcții și la viteze diferite. Cea mai frecventă cauză a formării turbulențelor este prezența curenților de convecție – acestea sunt mase de aer încălzite de soare care se formează în nori, iar avioanele care traversează aceste porțiuni întâmpină turbulențe.

Turbulențele se pot produce și atunci când vântul își schimbă brusc direcția sau viteza, acest lucru fiind mai probabil la altitudini mari sau la întâlnirea a două fronturi de aer. De asemenea, în apropierea munților sau a mărilor se produc turbulențe, precum și în timpul furtunilor.

Cele mai periculoase turbulențe sunt cele numite CAT – Clear Air Turbulence, greu de detectat și, prin urmare, dificil de evitat.

Cu toate acestea, turbulențele nu sunt în general periculoase, majoritatea fiind detectate de aparatura avionului sau a turnurilor de control de pe aeroporturi, ceea ce face ca piloții să poată evita aceste fenomene cu ușurință.

Pentru a evita accidentarea la bord în timpul trecerii printr-o zonă cu turbulențe, purtați centura de siguranță.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un mesaj în secțiunea de contact de pe site. Solicitarea dvs. va fi tratată cu prioritate și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!