Meniu

Călătoritul în timpul pandemiei: carantină și teste de coronavirus

Călătoritul în timpul pandemiei: carantină și teste de coronavirus

Trebuie să stăm mereu ȋn carantină când ne întoarcem în România? Este necesar testul de coronavirus pentru a călători în străinătate? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cele mai importante ale momentului. În acest articol vom vorbi despre restricțiile de călătorie impuse de pandemie.

Autoritățile au introdus restricții pentru a reduce probabilitatea răspândirii virusului. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului și după carantina generală din primăvară, multe țări din UE au decis să introducă reguli uniforme care să permită călătoriile în siguranță.

În prezent, când călătoriți între țările Uniunii Europene, există de regulă două tipuri de restricții:

  • Carantină sau autoizolare pentru o perioadă cuprinsă între 7 și 14 zile, în funcție de reglementările fiecărei țări,
  • prezentarea unui rezultat negativ al testului PCR la trecerea frontierei, evitându-se astfel carantina

Aceste restricții sunt supuse deciziilor fiecărui guvern, astfel că se pot schimba constant. De aceea, atunci când planificați o călătorie, este recomandat să verificați dacă o țară a introdus noi restricții pentru sosiri.

Pentru călători, am pregătit un serviciu special prin care oricine poate verifica condițiile actuale de intrare în orice țară din lume.

Ce aveţi la dispoziţie:

  • Informații despre deschiderea frontierelor

Informații prin care aflaţi dacă granițele unei anumite țări sunt deschise sau închise cetățenilor anumitor state.

  • Informații privind restricțiile aplicate

Detalii despre restricțiile de trecere a frontierei, precum și informații relevante cu privire la posibilitatea ca cetăţenii unei anumite ţări să intre ȋntr-un alt stat

  • Informații despre testele PCR

Informații cu privire la posibilitatea ieşirii din carantină dacă se prezintă un test PCR negativ de coronavirus.

  • Informații detaliate privind carantina

Cât durează carantina

  • Informații despre documentele necesare

Lista documentelor necesare care trebuie completate înainte de plecare.

  • Informații privind măsurile de securitate

Reguli pentru purtarea măștilor și respectarea măsurilor de precauție în locurile publice.

Întoarcerea în România și restricții

În prezent, nu există restricții la întoarcerea în România din țările UE, ȋnsă situația este diferită atunci când veniți în România dintr-o țară din afara UE. În funcție de țara din care sosiţi, pot exista restricții sub forma carantinei obligatorii.

Teste PCR pentru călători

Multe țări solicită prezentarea unui test PCR negativ pentru coronavirus pentru a intra în țară sau pentru a evita carantina obligatorie.

Testul PCR poate fi efectuat înainte de călătorie într-un laborator specializat. Procesul ȋn sine durează mai puțin de 5 minute, iar rezultatele pot fi obținute în 24 de ore, în funcție de laborator.

Testul de coronavirus poate fi efectuat şi pe marile aeroporturile europene. Puteți utiliza acest serviciu pe aeroporturi precum Frankfurt am Main, München, Amsterdam, Paris sau Londra. În majoritatea cazurilor, testarea ȋntr-un punct mobil de pe aeroport necesită rezervare prealabilă, astfel că vă recomandăm să verificați toate informațiile necesare despre teste pe site-ul aeroportului înainte de a călători.

Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre călătoritul ȋn timpul pandemiei, accesaţi celelalte articole ale noastre din seria „Călătorii sigure”.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!