Meniu

Siguranţa în hoteluri în timpul unei pandemii

Siguranţa în hoteluri în timpul unei pandemii

Este sigură cazarea la un hotel în timpul pandemiei? Contextul actual a adus multe modificări regulilor de cazare în hoteluri pentru a elimina riscul infecției cu coronavirus. Sunt eficiente aceste măsuri? Vom încerca să răspundem la această întrebare, bazându-ne pe fapte și cercetări științifice.

Înainte de a trece la informaţiile despre cazarea dumneavoastră la hotel, vă încurajăm să citiți articolele noastre despre călătoriile cu avionul și regulile de siguranţă ale aeroporturilor în timpul pandemiei. La urma urmei, înainte de a intra ȋntr-un hotel, trebuie să ajungeţi ȋn siguranţă la destinație.

Fiecare călătorie implică o cazare, cu excepția situaţiei în care stați la prieteni sau membri ai familiei. În general, ne cazăm într-un hotel, apartament sau alt fel de proprietate. În acest articol vă vom descrie funcționarea hotelurilor în timpul pandemiei şi veți afla ce reguli de siguranță se aplică, cum arată șederea și alte detalii despre acest subiect.

Cum oferă hotelurile siguranță oaspeților? Lista noilor reguli pare a fi lungă, motiv pentru care vă prezentăm unele dintre cele mai importante măsuri de siguranţă, adoptate de marea majoritate a hotelurilor.

Menținerea protocoalelor de siguranță la recepție

Majoritatea hotelurilor se asigură de respectarea regulilor de siguranță ȋncă de la intrare, astfel că recepționerii își acoperă gura și nasul cu măști, personalul dezinfectează sistematic locul de muncă, iar clienților le este pus la dispoziţie dezinfectant pentru mâini.

Unele hoteluri au renunțat la contactul direct, iar check-in-ul se face online. Acest lucru minimizează interacţiunea ȋntre persoane!

Dezinfectarea camerelor

Hotelurile au grijă de siguranța clienților nu numai la recepție, ci și în camere. Astfel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la curățenia din camera dumneavoastră - după fiecare sejur, personalul hotelului efectuează dezinfectarea completă cu un lichid antibacterian pe bază de alcool a tuturor echipamentelor și suprafețelor, inclusiv mânerele ușilor, ferestrele, întrerupătoarele, scaunele, birourile, telefoanele și noptiere.

În plus, majoritatea hotelurilor au ȋn băi dozatoare cu dezinfectant pentru mâini.

Păstrarea distanţei sociale ȋn zonele comune

Pentru a minimiza contactul ȋntre persoane, majoritatea hotelurilor au adoptat măsuri suplimentare de siguranţă ȋn zonele comune. Acestea includ, printre altele:

  • Lifturile pot fi folosite doar pe rând,
  • păstrarea distanţei sociale,
  • măsurarea temperaturii angajaţilor ȋnainte de ȋnceperea programului,
  • dezinfectarea permanentă a obiectelor de uz comun.

Reguli de siguranţă ȋn restaurantele hotelurilor

Pandemia a schimbat totodată regulile din restaurantele hotelurilor. Acestea se aplică atât mic dejunului cât şi celorlalte mese ale zilei.

Câteva dintre noile reguli:

  • Masca este obligatorie până la ocuparea mesei,
  • menţinerea distanţei prestabilite ȋntre mese,
  • dezinfectarea eficientă a meselor după fiecare vizitator,
  • personalul care serveşte masa poartă mască şi mănuşi.

Unele hoteluri oferă posibilitatea de a servi masa ȋn cameră, oferindu-vă astfel linişte şi confort mental.

Acestea sunt cele mai ȋntâlnite reguli adoptate de hoteluri pentru a vă asigura protecţia şi liniştea ȋn timpul şederii.

Cum vă puteţi asigura un confort suplimentar ȋncă dinainte de călătorie? Vă recomandăm să rezervaţi cazare la proprietăţile care oferă anulare gratuită. Astfel, nu trebuie să plătiţi ȋn cazul unei situaţii neprevăzute.

Vreţi să aflaţi mai multe despre călătoritul ȋn timpul pandemiei? Accesaţi seria noastră de articole “Călătorii sigure”.

Sfaturile și recomandările incluse în acest articol au caracter informativ și ajutător și nu pot constitui referință pentru reclamații împotriva eSky.ro.

Ați găsit informația pe care o căutați în acest articol? Da | Nu
Consider că acest articol:
Vă mulțumim pentru feedback!